מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- יחסים לא תקינים בין אמא לבת. האם יהיה נכון שאתערב?אילנית14/02/2016
שלום, לביתי יש חברה מאוד מאוד טובה הן בנות 17 וחצי , שיש לה קשר לקוי מאוד עם אמה, (האמא שולחת לה הודעות לא נעימות-מתנהג בעצמה כמו נערה מתבגרת)ביתי מספרת לי עליהן, וגם החברה שלה מרגישה מאוד חופשיה ומשתפת אותי בכאב שלה.היא לא רוצה להיות בבית כשאמה נמצאת, יצא שמספר פעמים אירחנו אותה אצלינו - אני כמובן שותקת ומנסה להיות אובייקטיבית. הצעתי לה שתיזום שיחה עם אמה ותגיד לה כל מה שהיא מרגישה, היא הסבירה לי שניסתה לעשות זאת אך אין עם מי לדבר אני רואה שיש לבחורה כאב מאוד מאוד גדול. האם זה נכון שאצור קשר עם האמא ואסביר לה את הכאב של ביתה?
מה עליי לעשות כאמא? האם עלי להתערב? אני לא רוצה גם שביתי תפגע בסוף. היא יותר מידי אוזן קשבת ומעורבת בסיפור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יחסים לא תקינים בין אמא לבת. האם יהיה נכון שאתערב? - תגובה
ד''ר נלי שטיין15/02/2016אילנית שלום,
אני מצטערת על כאבה של החברה, אבל זכרי בבקשה שאת שומעת צד אחד של "הסיפור". יחסים וקשר הם דבר מורכב, רב פנים, ולמעשה אני מנסה להציע לך להיות זהירה ולא להתערב. לא באופן ישיר ופעיל לפחות.
מה שכן אפשר זה לעודד אותה לשוחח עם אביה, אם הוא קיים בחייה, ללכת ליועצת בית הספר או לבקש מההורים טיפול/ייעוץ פרטי. שם היא תוכל לקבל תמיכה, הכוונה ודמות אם טיפולית שתסייע לה להתמודד.
נשמע שאת צריכה לתמוך בבתך, לחשוב כיצד ומה לומר לה למצוא יחד אתה איזה מרחב מגן בו היא לא מעורבת כל כך בנעשה בחיי חברתה. זאת על ידי שיחה עמך, תמיכה, הצעות קצת ליצור מרחק ולשמוע איך היא מרגישה.
בהצלחה,
נלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)