תגובה מילולית "את עצבנית עלי" בת מתבגרת בת 13

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תגובה מילולית "את עצבנית עלי" בת מתבגרת בת 13
    לביאה
    21/02/2016

יש לי ילדה מקסימה בת 13. בוגרת ואחראית בכל הרמות... אך הרבה מידי פעמים התגובה שלה למה שאני אומרת לה" את עצבנית עלי" המשפט הזה אוטם אותי באותו רגע . האם נכון להגיד לה שלי קשה עם המשפט הזה ואחרי שהוא נאמר אנחנו מפסיקות לדבר לזמן של לפחות שעה. ואז בנחת דנות על הדבר הנידון , בלי שיפוטיות.
    ייתכן שקשה לי כי יש אמת מסוימת, אך היא כל כך תת הכרתית שאין לי עליה שליטה, יכול להיות שהיא בחושים דקים קולטת אותה.... אבל אינני מושלמת...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תגובה מילולית "את עצבנית עלי" בת מתבגרת בת 13 - תגובה

ד''ר נלי שטיין
    21/02/2016

לביאה שלום,
    נשמע שאכן בתך מקסימה, ומרשימה ברגישותה וביכולת ביטוייה.
    אני רוצה לשאול אותך מדוע התגובה שלה כל כך בולמת אותך? האם יש בכך סוג של שקיפות שנכפית עליך? (כאילו היא משילה ממך מעטה הגנתי כלשהו...).
    את עצמך אומרת שאינך מושלמת, אך האם באמת בתוכך פנימה השלמת עם כך? איני בטוחה.
    רק להציג הסתכלות נושפת הרי שלא רק שכל בן אנוש - באשר הוא אינו מושלם - זה לפעמים דווקא מה שיפה/מעניין/מסקרן. לא בהכרח רק מקשה...
    נשמע שהיא לא מתכוונת לעצבן או לפגוע אותך אלא רק מנסה לשקף לך משהו... נשמע גם שכדאי להקשיב לה. את הרי יכולה להגיד לה מיוזמתך - ש"יכול להיות, אני צריכה זמן להירגע ו/או לבדוק זאת עם עצמי. נמשיך לדבר עוד שעה לערך"...
    אני מזמינה אותך לבדוק עם עצמך, לאתגר את עצמך לפתור את העניין ולאו דווקא לפנות אליה במטרה שהיא תעשה שינוי.
    בהצלחה,
    נלי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו