דימוי גוף בעיני בנים ובנות בגיל ההתבגרות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דימוי גוף בעיני בנים ובנות בגיל ההתבגרות
    נ...
    02/03/2016

כאימא לנערה בת 14ברצוני להתייעץ בנוגע לבעיה שהיא מעלה ובאופן טבעי מטרידה גם אותי. לא פעם, כאשר היא חוזרת מביה"ס היא מתוסכלת מכך שהיא שומעת יותר מדי תגובות מצד הבנים בכיתתה כלפי גופה וכלפי גופן של הבנות בכיתה בכלל. הנושא שמעסיק את הבנים רבות הוא בנוגע לבנות המפותחות שבכיתה לעומת אלה שהן לא מפותחות עדיין. הם מדברים לא מעט על מי מהבנות מפותחת, למי יש חזה גדול וכד'. הדבר משפיע רבות על מצב רוחה של בתי, כמו גם על ההתעסקות ההולכת וגוברת שלה בדימוי הגוף. אשמח לשמוע רעיונות כיצד לעזור לה להתמודד עם המצב

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• דימוי גוף בעיני בנים ובנות בגיל ההתבגרות - תגובה

ד''ר נלי שטיין
    16/03/2016

שלום לך נ...,
    מצטערת על העיכוב במתן התשובה.
    אני מכירה את התופעה, ואפשר אף לראותה בגילאים צעירים יותר. יש בכך הנכחה חוזרת ונשנית של פוגענות גברית, כן כבר בגיל זה, ושל שליטה גברית במרחב השיח בכיתה. לעניות דעתי הרי שדרך הדיבור הבוטה והלא מכבד על הבנות וגופן מסתירים הבנים - הנערים הצעירים - את חששותיהם, פחדיהם וחוסר ביטחונם.
    בסדנאות שאני עורכת בגילאים אלה אני מסבירה זאת לבנות הצעירות. מנסה להראות להם שההערות האלה מכוונות לצמצם אותן ואת ביטחונן העצמי, אך למעשה מגיעות ממי שבעצמם אינם בטוחים.
    בנוסף, השתדלי לעודד את מצב רוחה על ידי אזכור מתמיד של מעלותיה הרבות, ולחשוב עמה כיצד היא יכולה לקבל מכך עידוד וכוחות. בבחינת יכולת לראות את ההערות כהטרדה שבא ממי שחש נחות אך אינה באמת מפחיתה ממנה.
    מחשבה נוספת, להציע לבתך לא לשתוק ולדבר על כך עם מחנכת ויועצת הכיתה. אם זה קשה לה עשי זאת בעצמך אך בידיעתה.
    כמו כן, היה כדאי ורצוי לערוך שיחות כיתתיות ולטפל בנושא המהווה - בלי ספק - סוג של הטרדה מינית. כדאי גם להציע לבית הספר לשוחח לחוד עם הבנים ולחוד עם הבנות, ועם כל קבוצה לשים הדגשים אחרים.
    מקווה שקצת עזרתי.
    נלי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו