מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- איך לשוחח עם ילדי כדי לשנות את המצבשרון17/03/2016
שלום, יש לנו שלושה ילדים בגילאיי 20-חיילת כל יום בבית, 18 תלמידה, 16 תלמיד..אני מרגישה שילדיי עוזרים בבית רק כשאני או בעלי מבקשים מהם לעשות זאת. לא מעניין אותם כלום רק הדברים שלהם והבקשות שלהם. חשוב לי לציין שהם ילדים באמת טובים, עם מוסר עבודה-הבנות עובדות כשיש להן חופשות , ממנו לעצמן שיעורי נהיגה. וכו'. אני עובדת וגם בעלי ואנחנו מרגישים שאין לנו שום עזרה מהם. הפחים מלאים בזבל, לא יורידו אם לא נבקש, הכביסה תלויה, לא יורידו אם לא נבקש, רואות אותי מקפלת ונמצאות לידי לא יציעו עזרה. החדרים שלהם בבלגאן-כשאני מבקשת שינקו ויסדרו הן עונות לי שאני לא יתערב להן מתי לסדר.,למרות שהיה לי סיכום איתן שאת הפינה שלהן הן דואגות לנקות פעם בשבוע-מה שלא קורה קבוע.. הם אוכלים הכלים בכיור...ימי שישי שאני מנקה, אם הן נמצאות בבית אף פעם לא ישאלו אותי מה לעשות, קודם כל הן דואגות לדברים שלהן. מה נכון לי ולבעלי לעשות כדי לטפל בנושא? אני מרגישה שהן גדלות בבית מלון...האם זה בסדר שאשב ואסביר להן וגם לבני מה אני מרגישה? אני ממש לא יודעת כיצד להתנהג. אין לי מנקה בבית וזה רק בעלי ואני. שלא תבינו אותי לא נכון, אני אישה חרוצה וגם בעלי, אני לא מאלו שמתלוננות, מציק לי החוסר אכפתיות של הילדים שלי..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איך לשוחח עם ילדי כדי לשנות את המצב - תגובה
ד''ר נלי שטיין19/03/2016שרון שלום,
אני מאוד מבינה אותך, ולבטח גם הורים אחרים...
אין בכוונתי להצדיק את ילדיך אלא לומר כי להרגשתי אנו חיים בתקופה בה יש המון הצדקה למימוש עצמי, ומכאן גם עבורם להיות מרוכזים בחייהם ובעצמם. בנוסף, העובדה שאתם אנשים חרוצים נותנת הרגשה ש"יש מי שיטפל", "מי שמחזיק פה את העניינים". מה לכשעצמו לא מגייס אותם/ן להיות קשובים, לשים לב ו/או להציע עזרה מעצמם/ן.
יחד עם זאת אני די בטוחה שאת ובן זוגך מהווים מודל - לעשייה ובכלל.
הצעתי היא לנסות לא להתייאש, להמשיך במסרים וכן - לערוך שיחה בה את מנסה, יחד עם אביהם, להעביר את המסר של שיתוף. לומר משהו על התחושה הלא נכונה של לבקש תמיד... יחד עם זאת, לא הייתי מגיעה לשיחה כזו עם ציפיות גבוהות מדי.
לך שרון אציע לנסות להעלים עין מהחדרים שלהם, לסגור פשוט את הדלת. זה קשה אני יודעת, אבל קצת לשמור עליך ועל כוחותיך. לא להזכיר יותר מדי, לא לכתוש את כוחותיך ולפגוע בקשר עמם/ן.
(ואולי גם להיעזר במנקה, פעם בשבוע או בתדירות שאתם יכולים לממן).
בהצלחה,
נלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)