מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- המשפחה מתנגדת לחברה אתיופית שלירוני23/03/2016
שלום.
אני בן 15. בתחילת שנת הלימודים פגשתי נערה אתיופית (אבבש שם בדוי) . התחלנו לדבר והתברר שהיא בגילי בערך. אני לומד בחילוני והיא לומדת בבי"ס דתי. עלינו לאותו אוטובוס ודיברנו. בימים הראשונים ניסיתי לפגוש אותה כאילו במקרה לפעמים זה הצליח. ואחר כך התחלנו להפגש רק אחרי הלימודים. היא מאוד חכמה והיא טובה במתמטיקה בפיסיקה ואנגלית . היא עזרה לי כמה פעמים. וחוץ מזה היא באמת מיוחדת. אחותי בת 17 ראתה אותנו אז הצגתי את השם שלה באתיופית. אז אחותי אמרה "מה אין שמות בעברית". אני מאוד כעסתי ונפגעתי ואמרתי לה שזה לא עניין שלה. אחרי שהיא ראתה אותנו שוב היא סיפרה לאמא שלי שאני יוצא עם אתיופית. ואז ההורים שלי התחילו להגיד לי שזה מוזר ולא כדאי לי וכל מיני דברים כאלה. ההורים שלי בנים להורים אשכנזים אבא של דר'. ואמא שלי הייתה שואלת אותי "אתה עוד עם האתיופית"? אני לא הייתי עונה לה. יום אחד אחותי צילמה אותנו באייפון ושלחה את התמונה לאמא שלי. בערב אמא שלי אמרה שהיא נראית טוב יחסית לאתיופים. הפעם עניתי לה אמרתי לה "למה איך נראים האתיופים? אנחנו נראים יותר טוב" כל הדברים האלה פגעו בי.
אבבש ידעה שיש לי בעייה עם המשפחה. היא סיפרה לי שהיא הייתה מעדיפה מישהו דתי. אני זוכר שהיא אמרה "אבל אני יכולה להסתדר גם עם חילוני העיקר שיכבד אותי". באותו רגע אני התביישתי במשפחה שלי. אחרי 4 חודשים הפסקנו להפגש אבל אנחנו עדיין מדברים לפעמים כשנפגשים. אני לפעמים יוזם פגישה "במקרה" אבל לא הרבה . שנינו יודעים שהמשפחה שלי היא המחסום ביננו.
אני לא יודע איך להתמודד עם המשפחה. איך אני יכול לשכנע הורים שחושבים שהם נאורים ולא גזענים.
וזה לא הסוף כי ב 4 חודשים שהיינו ביחד ראו אותי גם חברים וחברות מהבי"ס שלי. והיו כאלה שהעירו לי כל מיני הערות . היו מדברים אפילו על הלבוש שלה שהיא כל הזמן הולכת בלבוש צנוע לעומת הבנות בבי"ס שלנו שמתלבשות עם גופיות ומכנסיים קצרים.
בקיצור אלה היו ימים קשים אבל אני רוצה שוב פעם לחזק את הקשר. אני יודע שאין לי בעייה עם אבבש. הבעייה היא איך אני מתמודד עם המשפחה והחברים. אשמח מאוד אם תתנו לי הצעות ועיצות ואפילו דוגמאות איך לעשות זה .
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשפחה מתנגדת לחברה אתיופית שלי - תגובה
ד''ר נלי שטיין24/03/2016שלום רוני,
אתחיל בכך שאומר שהתנהגותך מעוררת בי המון התפעלות! היכולת להכיר ולקבל, להעריך ולחבב נערה ששונה ממך כל כך היא רק לזכותך. באמת כל הכבוד!
דבריך העלו בי עצב, היות שקשה באמת לשער עד כמה - גם בקרב מי שמעריכים עצמם כנאורים - יש דעות קדומות.
אתה נשמע לי חזק, אבל גם מאוד צעיר. כך שרק אתה יכול להעריך עד כמה יש לך כוחות להתמודד עם הערות - הן מבית והן מבחוץ. עד כמה אתה בכל זאת יכול לשוחח עם הוריך, ולהביא אותם לידי הבנה ושיתוף פעולה. אני משערת שאם הם יגלו רצון להתקרב הרי שגם אחותך תעשה זאת עם הזמן.
בנוסף, יש פער ביניכם על הרקע הדתי, וצריך לקחתו בחשבון. זה לא בהכרח גורם שמכשיל את הקשר אבל יוצר עוד שוני.
אני גם מציעה לך לבדוק מה כל כך מושך אותך באבבש. זה יעזור לך להעריך, ולו במידת מה, את נכונותך להילחם על הקשר (כן, זו סוג של מלחמה).
שיהיה לך בהצלחה,
מקווה שקצת עזרתי.
נלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)