חוסר תקשורת עם אימא

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חוסר תקשורת עם אימא
    אלמונית
    13/05/2008

שלום שמי מיכל ואני כמעט בת 19
    יש לי בעיה שאינני יודעת איך להתמודד איתה ואני מקווה שתוכלו לעזור לי
    אני בת לאם חד הורית, אימא שלי התגרשה כשהייתי בת שנתיים ומאז לא התחתנה שוב מאז אני והיא חיות לבד
    לאימא שלי תמיד היה נורא חשוב שתהיה בנינו תקשורת טובה מה שבדרך כלל היה
    הבעיה שאני לא מסוגלת לדבר איתה חופשי בנושאי מיניות ובנים
    לדעתה אני קטנה עדיין שלא צריכה לחשוב על בנים ובטח שלא על מין חשוב לי לציין שבאנו מבית קווקזי לכן כל נושא המיניות הוא יותר מידי בעייתי
    כרגע אני יוצאת עם בחור לא מהעדה שלי וזה כמובן יוצר חיכוכים ביני לבינה וכמו כן לריבים
    כל פעם שאני יוצאת איתו היא מתקשרת אליי ואומרת לי שאני תמיד עוזבת אותה וכשיש לה זמן להיות בבית אני לא יושבת איתה ולא מדברת כמו פעם, למרות זה ממש לא ככה אני לא אכחיש שבזמן האחרון אני באמת לא מקדישה לה את אותה כמות הזמן אך אני עדיין מנסה לשבת איתה ולדבר איתה. בגלל זה יש לנו כמעט כל יום ריב שבסופו היא מאשימה את החבר שלי שבגללו אני רבה איתה ולא אוהבת אותה, וזה ממש לא נכון כי הוא בחור ממש טוב.
    בעדה שלנו כל בחורה בגילי כבר נשואה אצלי שזו משפחה מודרנית פחות או יותר לא רוצים שאני אתחתן מהר כדי שאני אלמד והבעיה היא שאימא שלי בטוחה שאם אני לא מתחתנת אסור שיהיה לי חבר ובעיקר מישהו שהוא לא קווקזי כמוני, היא כל הזמן מטיפה לי שאסור לי לשכב איתו בגלל שאני לא נשואה לו כלומר היא מאמינה בסקס רק אחרי החתונה, כמו כן היא מציקה לי שאם אני רוצה להיות איתו אז אני חייבת לשים טבעת כלומר להיות מאורסת לו, משהו שאף אחד משנינו לא בטוח בו אנחנו יוצאים רק חודשיים דיברתי איתה על כך והיא נותנת לי עוד חודשיים שלוש להחליט אם אני רוצה להיות איתו ולשים טבעת אבל במקרה שאני לא ארצה טבעת אלא סתם לצאת איתו היא תגיד לי להיפרד ממנו, היא בטוחה שהיא מרשה לי יותר מידי קשה לה להבין שלמרות שלא התחתנתי יש לי חיים אישיים שאני ילדה גדולה שיודעת מה היא עושה, היא בטוחה שחוץ מהלימודים שום דבר אסור שיהיה לי בראש היא נטפלת לכל דבר שאני אומרת אם זה שאני מדברת על חבר שלי כל פעם היא חוזרת על זה שהוא לא מתאים לי בגלל שהוא מיפו ובגלל שהוא לא מלומד והיא הרי כבר בטוחה שאני אהיה מלומדת, הבאתי אותו פעם לבית והיא התחילה לקטר לי שהוא נראה כמו ערס וכמו עבריין למרות שהוא בכלל לא כזה, בקיצור אני מרגישה חנוקה ושאין לי חיים הרבה דברים שאני עושה אני חייבת לעשות מאחורי הגב שלה כי לא מבינה למשל לפעמים כשאני נוסעת אליו אני מספרת לה שאני עם חברות וכולמיני כאלה
    אני כבר לא יודעת איך לפעול ומה לעשות ומתחננת שתעזרו לי כי אני אובדת עצות
    תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חוסר תקשורת עם אימא

הוספת תגובה

• תענו לי זה מאוד חשוב.. בבקשהה

אלמונית
    15/05/2008

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי מיכל

ענת זפרני
    15/05/2008

ראשית התנצלות על העיכוב בתגובה -תקלה במחשב
    שנית - אני חושבת שאין ברירה אלא לקחת את אמא שלך לשיחה אצל יועץ חיצוני שיעזור לשתיכן להתגבר על הפערים.
    את בת 19 אפילו מבחינת החוק אינך קטינה.
    אמא שלך חייבת ללמוד לסמוך עלייך
    ואת חייבת ללמוד לבטוח בה
    כלומר - אתן צריכות להבין שתקשורת טובה מתבססת על אמון- בלעדיו אין טעם לקשר.
    את גדלת
    אמא שלך צריכה "לגדול" איתך
    מצד אחד חשוב שהיא תבין שזה שאת יוצאת עם בחור/ים זה לא אומר שאת שוכבת איתם!!
    מותר לך לבדוק לפני שאת מתחתנת
    את צעירה ומחפשת את הקשר המתאים = ודווקא ההתנהגות שלה יכולה לגרום לך להתחתן רק כדי לברוח מהבית - ההיפך ממה שהיא רוצה בשבילך= אני בטוחה.
    פני לייעוץ ונסי להגיע איתה להסכם בנוגע לדרך שבה אתן מקיימות בינכם קשר בוגר
    בהצלחה
    ענת זפרני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי מיכל

ענת זפרני
    15/05/2008

ראשית התנצלות על העיכוב בתגובה -תקלה במחשב
    שנית - אני חושבת שאין ברירה אלא לקחת את אמא שלך לשיחה אצל יועץ חיצוני שיעזור לשתיכן להתגבר על הפערים.
    את בת 19 אפילו מבחינת החוק אינך קטינה.
    אמא שלך חייבת ללמוד לסמוך עלייך
    ואת חייבת ללמוד לבטוח בה
    כלומר - אתן צריכות להבין שתקשורת טובה מתבססת על אמון- בלעדיו אין טעם לקשר.
    את גדלת
    אמא שלך צריכה "לגדול" איתך
    מצד אחד חשוב שהיא תבין שזה שאת יוצאת עם בחור/ים זה לא אומר שאת שוכבת איתם!!
    מותר לך לבדוק לפני שאת מתחתנת
    את צעירה ומחפשת את הקשר המתאים = ודווקא ההתנהגות שלה יכולה לגרום לך להתחתן רק כדי לברוח מהבית - ההיפך ממה שהיא רוצה בשבילך= אני בטוחה.
    פני לייעוץ ונסי להגיע איתה להסכם בנוגע לדרך שבה אתן מקיימות בינכם קשר בוגר
    בהצלחה
    ענת זפרני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו