מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ילד בן 12 שמבלה המון זמן עם הלגוקוקי22/04/2016
הילד המדהים שלי אוהב מאד מאד לגו, התחיל מגיל חמש בערך ומאז זה התחביב המתוק שלו.
בעיקרון זו לא בעיה מבחינתי אם כי הוא יכול לבזבז את כל דמי כיסו על לגו אם לא עוצרים אותו ומדובר בסכומים לא מבוטלים.
הבעיה היא שהוא זונח חברים ובילויים אחרים כדי לבלות עם הלגו ותכלס הוא יוצר דברים מדהימים ומלאי דמיון... אבל עם נשק בעיקר ?? ..
הנקודה: האם אני צריכה להתערב לדעתכם?
אשמח לעצות והארות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד בן 12 שמבלה המון זמן עם הלגו - תגובה
ד''ר נלי שטיין22/04/2016קוקי שלום,
אני מבינה שאת מתפעלת מיכולתו של בנך להשקיע זמן בלגו ויחד עם זאת אולי קצת מודאגת לגבי יצירת עולם פרטי, ללא חברים. עולם בו יתכן קיימים מלחמות וכלי נשק.
אין לי אמת אחת ברורה לומר לך לגבי כך אך אשתף במחשבות/שאלות שעולות בי:
מה קורה בזמן השהייה בבית הספר? האם אז הוא יוצר קשר עם בני גילו?
מה אומרת המורה?...
האם הוא מעוניין בחוג ספורט כלשהו? במשהו נוסף שעליו אפשר להתחיל ולהרחיב את עולמו?
למה את מתכוונת "להתערב"? עד כמה ניסית לשוחח אתו, לדבר על הנושא? קשה לכפות רצונות על אנשים אחרים, גם אם הם ילדינו...
אני מציעה אם כן לשתף אותו מתוך מקום של לתת הרבה כבוד לעולמו, ויחד עם זאת לדבר על החשיבות בלהיפתח לעוד תחומים, אנשים, מקומות. לחפש ביחד אתו את הדרכים לעשות זאת...
בהצלחה וחג שמח,
נלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבחנה דקה מצידך... דר' שטיין
קוקי23/04/2016תודה על תגובתך המהירה, דר' שטיין.
הילד הולך לחוגים וקורא המון, ויש לו עולם חיצוני ופנימי עשיר ואיכותי, הוא גם צופה בטלויזיה ומשחק במחשב כמו כל הילדים בגילו, אבל בבי'ס ובחברה הוא קצת פחות מתחבר ומתעורר מיד, כשהוא מוצא עניין משותף לגו למשל ובעיקר.
הוא לא הולך הרבה לחברים אבל חברים באים יותר אליו, כמו שהבנת, פחות ממה שאני רואה אצל ילדים אחרים, לכן הדאגה...
אני מודאגת בעיקר מהכיוון שלי.. לא הייתי רוצה לכפות עליו משהו אבל אני מרגישה שאני כבר סופרת את הפעמים שהוא עם הלגו ובודקת עם עצמי אם זה לא התקבעות או המנעות מדברים אחרים ואולי צריך כבר להעיר ולהגביל..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)