מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- התנהגות של ילד בן 10 בבית ובבית ספרren05/05/2016
שלום יש לי בן בן 10 ובת בת 6, הבן בביהס מ ו ש ל ם ! המורות והמנהל אוהבים אותו הוא מתנהג למופת. נמנע מאלימות בכל דרך אפשרית ( למרות שהוא מתאמן 5 שנים בטייקוונדו ) וגם שם הוא ילד ממושמע מאוד. אבל בבית יש ימים זוועתיים איתו. לפי הבנתי ומהמורה בביס יש ככל הנראה רקע של בעיות קשב עם היפר אבל בכיתה ובחוגים זה לא מפריע להתנהלות שלו כולל מבחנים. ( הוא אובחן כמחונן ). אני מרגישה שהוא צריך לשחרר כעסים או אנרגיות שליליות וזה פשוט יוצא בבית... הוא אמר לי היום "יש לי משהו בראש שאומר לי לעשות את זה". למשל להפחיד את אחותו ( הגיע למצב שפחדה ללכת לישון). קשה לו לקחת אחריות, אבל אחרי מלחמות בבית הוא לוקח אחריות ( העביר את המיטה שלו ליד אחותו כדי שיהייה קרוב אליה ולא תפחד - רעיון שלן). דברו איתם בביס על גיל ההתבגרות וכל פעם שאני מדברת איתו הוא שולף את קלף גיל ההתבגרות וטוען שככה זה בגיל הזה עצבניים יותר כועסים יותר... ( ככה גם אני מרגישה.. )
אני מרגישה שאני בקרב מתמשך אני כל כך אוהבת אותו הוא ילד מצחיק וחכם ואוהב אבל לרוב לא רואים/מרגישים את זה ... מה אפשר לעשות כדי מצד אחד לאפשר לו לשחחר אנרגיות ומצד שני לשמור על התנהגות רצויה בבית. הוא מתאמן 4 פעמים בשבוע איפון פיזי פעיל בתנועת נוער מועצה בית ספרית ...
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התנהגות של ילד בן 10 בבית ובבית ספר - תגובה
ד''ר נלי שטיין08/05/2016שלום לך,
עושה רושם שבנך מטופל היטב והוא בא לידי ביטוי במגוון חוגים ובלימודים. הוא מכיר את הכללים ויודע את המשמעויות של שימוש באלימות. בהחלט מרשים לילד בן 10!
יחד עם זאת אני מרגישה שאולי הצד הרגשי צריך התייחסות וחיזוק. להערכתי כדאי להפנות אותו לתהליך של שיחות, אולי דרך משחק, הכולל הדרכת הורים. זאת כדי למצוא דרך לפורקן המתחים הפנימיים והכעסים. זה חזק ממנו והוא לא מצליח, וכרגע גם לא יכול, לשלוט בהם.
אני סבורה שטיפול כזה יכול להחזיר לו תחושה של שליטה, ולמצוא פתרונות לקול הזה בראשו שאומר לו להפחיד את אחותו - למשל. אני לא כל כך בטוחה לגבי הרעיון של לישון ליד אחותו לאחר שהוא מפחיד אותה... כדאי לשים לב לכך. הוא מנה לעשות תיקון אבל לא בטוחה שכרגע אמור הוא מסוגל.
זה יעזור גם לך היות שאת נשמעת מתוסכלת למדי ולא מצליחה ליהנות ממנו ומיכולותיו.
בהצלחה,
נלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)