בת 14 שקרים ובנים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בת 14 שקרים ובנים
    שרון
    18/05/2016

שלם רב אני אמא לבת 14 ילדה מקסימה ותלמידה טובה לאחרונה אני מרגישה שהיא ממעטת לשתף אותי ויותר עסוקב בעולם שלה ושל חברותיה, אם אני מנסה לדבר איתה היא מהר מאוד מתעצבנת .
    לאחרונה היא החלה קשר עם בן מסוים והיא נהייתה חברה שלו. היא סיפרה לי על כך ואני אמרתי לה שאם הוא נחמד אז אני איתה ושמחה בישבילה. ללא ידיעתה אני בודקת את הטלפון שלה וראיתי שאותו ילד שולח לה תמונות שלו ושל אבריו הצנועים ואף מנהל איתה שיחות בנושאים מיניים. היא מיוזמתה לא סיפרה על זה ובהתכתבויות איתו לא נראה שזה מאוד מפריע לה. כשהתעמתתי איתה היא אמרה בהתחלה שזה לא נשלח אליה ואחר כך היא אמרה שהיא אמרה לו שזה לא מתאים התמונות. בכל מקרה הודענו לה שהקשר הזה לא מתאים וביקשנו לנתק אותו כיוון שכל השיחה לוותה בצעקות שלה וחוצפה שלה בעלי לקח לה את הטלפון. הקשר עם הילד אכן נותק אך לאחרונה ראיתי שוב בטלפון שלה ( ללא ידיעתה ) שהיא שוב מתכתבת איתו ושוב ישנן תמונות שהוא שולח. היא מכחישה כל קשר איתו וכשאני שואלת מה קורה האם הוא בתמונה היא כמובן מתעצבנת ואומרת שממש לא. אני בוודאות יודעת שהדבר לא נכון.אני יודעת שיש לה רגשות אליו ובנוסף היא התחברה עם ילדה נוספת שקשורה אליו והן מדברות המון זמן עליו. מפריע לי מאוד שהיא משקרת לי על הקשר איתו, אינני יודעת אם להתעמת איתה והאם להגיד לה שראיתי ללא ידיעתה או הסכמתה את כל השיחות שיש לה איתו. אני לא רוצה שזה יגיע למצב קיצון ויגרום להתרחקות שלה ולאובדן אימון. מה עושים??

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בת 14 שקרים ובנים

הוספת תגובה

• בת 14 שקרים ובנים - תגובה

ד''ר נלי שטיין
    21/05/2016

שרון שלום,
    אכן מצב עדין ומורכב אך בהחלט דורש נוכחות הורית. מה שקורה לבתך תואם את גילה אבל מרגיש שהיא התבלבלה (היא גם הרי רק בת 14). היא עסוקה בעולמה ובבני המין השני, כחלק מתהליך ההתבגרות שלה, אך הקשר עם אותו "ילד"-נער אכן אינו הולך לכיוון הנכון. אני סבורה שעם כל החשש שהיא תכעס חשוב מאוד לדבר עמה על אמון (או להמשיך לדבר על כך), ועל הידיעה המאוד ברורה שאתם רוצים את טובתה. גם אם היא לא תמיד יכולה להרגיש זאת... הייתי מדברת על כך באופן כללי עם אזכור של אותו נער לגבי העבר, לא ההווה. אם לא תהיה ברירה תצטרכו לקחת צעד נוסף אבל באמת בזהירות.
    כמו כן, אני לא בטוחה שהדגשתם את הסכנה בקשר מיני כזה דרך האינטרנט. כן, זה סוג של קשר מיני. לדבר על איך היא מרגישה שהוא מראה לה את איבריו באופן כזה, למה היא חושבת הוא מכוון, על כך שזה נועד לגרותה ולבלבל אותה (וכנראה כך זה פועל). לנסות לבוא ממקום סבלני שמסביר, לא מטיף ולא מבקר, אך גם שם גבולות באופן מאוד ברור.
    אסיים באמירה ש"גם אם את לא מרגישה כרגע שאנחנו פועלים לטובתך הרי שזה בדיוק מה שאנו עושים. שומרים עליך כהורים."
    בהצלחה,
    נלי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו