מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה לפסיכולוגיותעמוס21/05/2016
הרבה פעמים כשאני רואה מישהי יפה ברחוב עומד לי. אני יודע שזה טבעי.
רציתי לשאול מה לעשות עם המבוכה. זה נורא מביך, המחשבה שבחורות יראו שעומד לי ככה.
יש דרך לא להרגיש נבוך?
אם אתן, כפסיכולוגיות, תראו שמישהו מסתכל עליכן ועומד לו - זה יביך אתכן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לפסיכולוגיות - תגובה
ד''ר נלי שטיין24/05/2016עמוס שלום,
סליחה על האיחור בתגובה.
אכן זקפה היא ביטוי נורמאלי ומובן לגירוי והתרגשות, כמו גם תשוקה ומשיכה. המבוכה נוצרת היות שזה הופך את כל הרגשות האלה, הפרטיים כל כך, לציבוריים. כאילו "רואים לך", ואתה לא יכול לשלוט. אני מציעה שתזכיר לעצמך שזו תגובה טבעית, ושגם אם היא באה לידי ביטוי ברחוב עדין יש דרך לא להפגין אותה לעיני כל.
לשאלתך הרי שזקפה בולטת יוצרת אי נוחות היות שיש בכך איזו הנכחה, העמדה ברורה, של תשוקה שהיא למעשה חד צדדית. אותה מישהי ברחוב, בין אם זו אני או מישהי אחרת, אינה נמצאת אתך בקשר, אינה חשה תשוקה כלפיך ולכן חשוב שלא תכפה את תשוקתך עליה. הכפייה היא מילה קצת קשה, אבל כשאנו מפגינים רגשות, תגובות ומחוות גופניות באופן חד צדדי זו בהחלט יכולה להיות התחושה.
נלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)