מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- קושי בהתמודדות יומיומית עם מתבגר בן 17גלית23/05/2016
שלום רב,
בני כיום בן 17. מאז ומתמיד היו לי קשיים בהתמודדות ובהתנהלות מולו. מצד אחד, הוא נער רציני ושקול (בעיקר מחוץ לבית), משקיע בלימודים ("את מה שצריך"), יש לו מס' חברים עימם הוא בקשר (הוא סגור ומופנם, יחסית, ונוהג להימצא או לבלות בקרב כמה חברים ולא יותר), ומצד שני - מפגין התנהגות ילדותית בתוך הבית, כמו למשל: הצקות לאחים שלו, השמעת קולות כאלה ואחרים, עשיית פרצופים או התנהגות שלא תואמת את גילו, או בילוי ומשחק עם אחותו הקטנה (בת שנתיים וחצי). יש לציין שהוא מסתדר עם אחותו הקטנה, הם מבלים ביחד, משחקים ביחד, הוא משגיח ושומר עליה בעת הצורך והם מסתדרים ביניהם יפה. עם אחיו (בן 13 וחצי) ואחותו (בת 10) הוא מסתדר פחות טוב. בנוסף, פעמים רבות הוא רב עם אחיו מריבות קשות ונוהג באלימות, פיזית או מילולית (ברור לי שלשניהם יש חלק במריבות הללו).
אני פונה אלייך כי פעמים רבות הוא "מוציא אותי מהכלים" בהתנהגות שלו - הילדותית או האלימה, אני מתקשה להבין את הפער בין הצד ה'ילדותי' שלו לבין הצד ה'רציני' שלו
ואיני יודעת איך להתמודד איתו בסיטואציות אלה. מה את מציעה לי לעשות?
בתודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קושי בהתמודדות יומיומית עם מתבגר בן 17 - תגובה
ד''ר נלי שטיין24/05/2016גלית שלום,
אני יכולה להבין בהחלט את הקושי להתמודד עם הפער שתיארת. יש לבנך כוחות ויכולות להתמודד, אך בה בעת יש גם צורך "להיות צעיר/קטן" - כפי שעולה מהדברים.
קשה לי דרך אתר כמו זה להבין לעומק את עולמו, ומה מקשה עליו להתגבר על מעין פיצול הקיים בתוכו - בין החלקים הבוגרים לאלה הפחות בשלים.
אי לכך אני סבורה שהיה כדאי להפנותו לטיפול, המלווה בהדרכת הורים. זו הזדמנות טובה - לפי השירות הצבאי - לחזקו ולהכינו הלאה להתמודדויות המחכות לו. טיפול בו ניתן יהיה להבין בצורה ברורה יותר מה קורה לו, מה הוא מרגיש ולתת לך תמיכה והדרכה.
בברכה,
נלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)