קושי בהתמודדות יומיומית עם מתבגר בן 17

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קושי בהתמודדות יומיומית עם מתבגר בן 17
    גלית
    23/05/2016

שלום רב,
    בני כיום בן 17. מאז ומתמיד היו לי קשיים בהתמודדות ובהתנהלות מולו. מצד אחד, הוא נער רציני ושקול (בעיקר מחוץ לבית), משקיע בלימודים ("את מה שצריך"), יש לו מס' חברים עימם הוא בקשר (הוא סגור ומופנם, יחסית, ונוהג להימצא או לבלות בקרב כמה חברים ולא יותר), ומצד שני - מפגין התנהגות ילדותית בתוך הבית, כמו למשל: הצקות לאחים שלו, השמעת קולות כאלה ואחרים, עשיית פרצופים או התנהגות שלא תואמת את גילו, או בילוי ומשחק עם אחותו הקטנה (בת שנתיים וחצי). יש לציין שהוא מסתדר עם אחותו הקטנה, הם מבלים ביחד, משחקים ביחד, הוא משגיח ושומר עליה בעת הצורך והם מסתדרים ביניהם יפה. עם אחיו (בן 13 וחצי) ואחותו (בת 10) הוא מסתדר פחות טוב. בנוסף, פעמים רבות הוא רב עם אחיו מריבות קשות ונוהג באלימות, פיזית או מילולית (ברור לי שלשניהם יש חלק במריבות הללו).
    אני פונה אלייך כי פעמים רבות הוא "מוציא אותי מהכלים" בהתנהגות שלו - הילדותית או האלימה, אני מתקשה להבין את הפער בין הצד ה'ילדותי' שלו לבין הצד ה'רציני' שלו
    ואיני יודעת איך להתמודד איתו בסיטואציות אלה. מה את מציעה לי לעשות?
    בתודה מראש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• קושי בהתמודדות יומיומית עם מתבגר בן 17 - תגובה

ד''ר נלי שטיין
    24/05/2016

גלית שלום,
    אני יכולה להבין בהחלט את הקושי להתמודד עם הפער שתיארת. יש לבנך כוחות ויכולות להתמודד, אך בה בעת יש גם צורך "להיות צעיר/קטן" - כפי שעולה מהדברים.
    קשה לי דרך אתר כמו זה להבין לעומק את עולמו, ומה מקשה עליו להתגבר על מעין פיצול הקיים בתוכו - בין החלקים הבוגרים לאלה הפחות בשלים.
    אי לכך אני סבורה שהיה כדאי להפנותו לטיפול, המלווה בהדרכת הורים. זו הזדמנות טובה - לפי השירות הצבאי - לחזקו ולהכינו הלאה להתמודדויות המחכות לו. טיפול בו ניתן יהיה להבין בצורה ברורה יותר מה קורה לו, מה הוא מרגיש ולתת לך תמיכה והדרכה.
    בברכה,
    נלי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו