בן 12.5 חסר אנרגיות ועניין בחיים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בן 12.5 חסר אנרגיות ועניין בחיים
    יעל
    22/07/2016

יש לי ילד בן 12 וחצי. הוא ילד נבון אבל לא מתעניין בשום דבר כמעט שיש לעולם להציע, לא עושה בכלל שום פעילות ספורטיבית, אפילו מינימלית, כשאנחנו מנסים לדבר איתו לא משנה על מה או להציע לו לעשות דברים (ללכת, לטייל, לראות הצגות או כל דבר שהוא, ים, בריכה) הוא תמיד מסרב. הוא פשוט לא רוצה לעשות כלום. כל היום הוא רק יושב מול המחשב ומשחק באיזה משחק סתמי של דמויות שהורגות אחת את השנייה. יש לו 2 חברים מהכיתה, ועכשיו בחופש גם להיפגש איתם הוא לא רוצה. לא רוצה לתכנן בר מצווה או טיול בר מצווה. אנחנו מתוסכלים וחסרי אונים מול חוסר העניין הכללי שלו בחיים. הצעתי לו ללכת לטיפול או לדבר עם מישהו או אימון אישי והוא מסרב בכל תוקף. מה עושים עם זה ואיך מזיזים אותו למשהו.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• בן 12.5 חסר אנרגיות ועניין בחיים - תגובה

ד''ר נלי שטיין
    25/07/2016

יעל שלום,
    אני מבינה את מצוקתך - למול התנהלותו, שיושבת אף היא על מצוקה כנראה.
    לא הזכרת אחים/אחיות. האם יש? והאם יש לו קשר איתם?
    מה עם המשפחה המורחבת - סבא/סבתא/בני דודים...
    לא אמרת גם האם זו פעם ראשונה שהוא מתנהל בצורה כזו? או שכך נראו החיים גם לפני החופש.
    קשה לי לומר לך בדיוק מה כדאי לעשות אבל להרגשתי אי אפשר ולא נכון לפעול בכוח. הוא ילך ויתבצר בתוך הסירוב שלו, ונדמה לי שזה מה שקורה כבר עכשיו.
    אני מציעה שתמשיכו להיות שם בשבילו, לשבת אתו לאכול ולשוחח (להתנגד לאכול לפני המחשב או הטלוויזיה), להחליט לצאת לסרט ולקנות גם לו כרטיס כי הוא מתלווה אליכם (לא בשבילו אלא איתכם...). וכך הלאה.
    יתכן שטיפול/הדרכת הורים יהיה נכון עבורכם בשלב זה, כל עוד הוא מתנגד לטיפול.
    בהצלחה,
    נלי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו