בן 17 ירידה בלימודים חוסר התייחסות להורים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בן 17 ירידה בלימודים חוסר התייחסות להורים
    גילי
    31/07/2016

שלום, האחיין שלי נער בן 17 לומד בבית ספר טוב (טוב מאודדד) ילד מקסים וחרוץ עם ציונים גבוהים. בשנה האחרונה חלה הידרדרות בלימודים שהמורים היו בהלם וגם ההורים. כל הזמן במחשב משחק עם חברים והכל בשלט רחוק. הדבר שעוד יותר מדאיג הוא היחס להורים שלו עונה בחוצפה ובזלזול שאביו יוצא מגידרו, עד ל..... כ מ ע ט הרמת יד. ההורים ישבו ודיברו איתו ושאלו מה מטריד אותו. ואם אפשר לעזור לו ומה מטריד אותו ופשוט קשה להם להגיע אליו. מה ניתן לעשות קשה לי לראות את ההורים ככה ועוד יותר את הילד.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• בן 17 ירידה בלימודים חוסר התייחסות להורים - תגובה

ד''ר נלי שטיין
    02/08/2016

גילי שלום,
    אני מבינה את דאגתך. אפשר, לכאורה, לפטור את הדברים בהסבר ש"זה הגיל" ואולי זה נכון במידה מסוימת אבל... נשמע שהשינוי מאוד קיצוני.
    אני הייתי מנסה להציע טיפול משפחתי או טיפול פרטני עבורו יחד עם הדרכת הורים. אני מתארת לעצמי שלא קל יהיה להביאו לטיפול, אבל מאמינה שעמדה הורית תקיפה (לא אלימה) ועקבית יכולה לעשות זאת. אפשר גם לדבר על השנה האחרונה לפני הצבא, ואף כי איני יודעת מהן שאיפותיו הרי שבאם יגיע לצבא במצב נפשי לא יציב הוא עלול להתקשות מאוד במהלך השירות.
    שיהיה בהצלחה,
    נלי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו