מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עולה לכיתה י'ב בן 18 רוב הזמן בחדר לבדרעות27/08/2016
שלום אני לא יודעת מאיפה מתחילים בני בן 18 רוב הזמן נמצא בחדר לבד, או עם המחשב או צופה בטלוויזיה, אוכל בחדר ומשאיר את כל האוכל בצלחות,בגדים על הרציפה, שמיכות על הרצפה. החדר מריח ריח נוראי , ניסיתי לבקש, לדרוש, לאיים. כלום לא עוזר החדר חוזר למצב של לכלוך תמידי. מה עושים? אני פוחדת שיחלה באיזו מחלה, או שיש לו בעיה נפשית ולכן מזניח את הסביבה שלו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עולה לכיתה י'ב בן 18 רוב הזמן בחדר לבד - תגובה
ד''ר נלי שטיין27/08/2016רעות שלום לך,
אני מבינה את דאגתך, ובהחלט קשה לראות זאת.
לשם מענה שלם הרי שחסרים פרטים שונים כמו - איך בדרך כלל מתנהל/מתפקד בנך?
מה מצבו החברתי? האם ניתן לראות את המצב כזמני עד תחילת שנת הלימודים?
האם קרה משהו במשפחה/בחברה/בסביבה שהחריף את התנהגותו?
איזו תקשורת יש ביניכם בדרך כלל והאם ניתן להזמינו החוצה, למסעדה או בית קפה, וקצת לשוחח עמו?
כמובן שאיני יודעת על מצבו הנפשי, האם היה בטיפול נפשי אי פעם וכדומה.
יחד עם זאת אני מפרטת שאלות אלה כדי לעזור לך (ואולי גם לאביו) להתארגן מחשבתית ורגשית. לברר עם עצמכם - קודם כול - האם יש פה מצב של מרד קטן, הזנחה מכוונת, אך זמנית ואינה מעוררת דאגה מיוחדת (פרט לאי נוחות גדולה עבורך שאני מאוד מבינה), או משהו אחר.
אם התשובה היא שיש בכך - ברמה כזו או אחרת - סממנים לדיכאון קליני או כל מצוקה אחרת הרי שאני ממליצה לפנות לטיפול באופן דחוף. אפשר גם באחד ממרכזי בריאות הנפש הנמצאים בכל עיר, או דרך קופת חולים או באופן פרטי. זו נראית לי סכנה יותר ממשית מאשר מחלה גופנית כזו או אחרת.
בברכה,
נלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)