ילד בן 13 שלא מוכן ללמוד

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ילד בן 13 שלא מוכן ללמוד
    דפנה
    19/12/2017

שלום רב
    בני בכיתה ז . ילד מאוד חכם . כיתה ז היא שנה לא בשואה : מעבר לחטיבה , מעבר לבית ספר חדש . עד שנה שעברה היה לומד מעט אבל תמיד היו לו ציונים טובים מאוד
    השנה הוא צריך ללמוד כדי להצליח . הבעיה היא שהמריבות העיקריות שלנו הם על זה שלא רוצה ללמוד לפני מבחנים או עבודות .תמיד אני זו שצריכה להגיד לו לשבת ללמוד בכוח . רוב המזמן הוא עם הפלאפון שלום. אני כבר עייפה מי זה . כל היום זה אותו סיפור . אני זו שצריכה להזכיר לו להכין שיעורי בית , לעשות עבודות , ללמוד למבחנים . אם אני לא אומרת לו , לא נראה לי שיבוא ממנו .
    מה אני צריכה לעשות ?
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ילד בן 13 שלא מוכן ללמוד

הוספת תגובה

• הבן לא רוצה ללמוד

יניב רוזן
    20/12/2017

היי,
    התופעה שאת מתארת היא רחבה מאד. זה קורה לא מעט שבכיתה ז׳ - ח׳ הילד מרגיש כבר מספיק בוגר וחזק כדי לקבל החלטות משלו. בשלבים הרבה יותר מוקדמים הילד צריך לפתח ״בעלות על הלמידה”. זה נכון שמזכירים ומעודדים, אבל זה צריך להיות קודם הרצון של הילד. אם חשוב לך שילמד אני חושב שכדאי שתשקיעו את המאמצים עשיית סדר בבית. לדוגמה הגבלת זמן המסכים והתניה בשימושם לאחר מילוי חובות. כך גם לגבי כספים ופריבלגיות אחרות. קביעת דרישות וחוקים וכיוצא בזה. באופן דומה, לתמרץ אותו ללמוד ולחזק אותו על כך.
    גם זה דורש מאמץ, אבל הדרך נכונה גם בלי הקשר ללימודים.
    בסופו של דבר קשה לגרום למי שלא רוצה ללמוד - ללמוד. אבל החשיבה היא שאם לא נקפיד בכלל הדברים יכולים להיות גרועים הרבה יותר עם חלוף בשנים.
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו