הגזמות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הגזמות
    אירית
    28/05/2008

בני בן ה-14 בקירוב נוטה לספר לנו , ההורים, דברים שקורים לו תמיד בהדגש של מסכנות. תחושה של חוסר שביעות רצון מהחברה ומארועים שהוא חווה בה. לעומת זאת אותו סיפור לאחיו הגדולים נשמע קצת אחרת. לא ברור לי מה המניע לכך? האם יתכן שהתגובה שלנו מעוררת אותו לספר בצורה כזו. כיצד ניתן לשנות זאת ?
    בנוסף , עד איזה גיל לדעתך אנחנו צריכים לשמש "צוות הווי ובידור" בימי שבת בבוקר /צהרים?
    כשאנו יוצאים לעיתים בלעדיו הוא דואג לייסר אותנו על כך שלא דאגנו לו לתעסוקה.
    תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הגזמות

הוספת תגובה

• רגשות אשם

חלי ברק שטיין
    01/06/2008

אירית, אני חושבת שבנך עובד כלפיכם על רגשות אשם. הוא כנראה מרגיש שכשהוא מסכן זה מעורר תגובה אצלכם. גם כעס זאת תגובה. לכן אולי הוא מעצים את המסכנות.
    אפשרות נוספת היא שהוא מרשה לעצמו להיות במצוקה במחיצתכם, בתקווה לקבל עצה ועזרה, בעוד שליד אחיו הוא 'שומר על פאסון' ולכן מייפה את הדברים.
    בכל מקרה, אני חושבת ששווה לשמוע ענינית מה הוא מנסה לומר מאחורי הטון והמסכנות. אז אולי תוכלו לחפש פתרונות לבעיות שאפשר ומשאר הדברים תתעלמו.
    את יכולה לקרא הרבה בנושא בספרי 'תקשיבו לי רגע', שם יש התיחסות לנושא בגיל ההתבגרות.

לגבי השאלה על צוות ההווי והבידור, מעבר לכעס ולציניות- אני חושבת שבגילו הוא לא חייב להצטרף תמיד, שיבחר. אבל אם בחר להשאר בבית, אל תיפלו בפח של מסכנות התלונות. מותר לו גם להשתעמם. תמיד יש לו ברירה. להצטרף. שוב, אני חושבת שהוא מפעיל אתכם, שימו לב לכך.
    בהצלחה חלי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו