בין אב לבנו

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בין אב לבנו
    גבי
    03/06/2008

שלום ענת. רציתי להתייעץ ולקבל כלים בסוגיה הבאה: בעלי ובני אינם מדברים מזה כחודשיים. הדבר קרה לאחר שבני בן ה-12 הציק לאחיו בן ה-10 וחצי. בעלי התעצבן על כך מכיון שזו איננה הפעם הראשונה וציווה עליו לצאת מן הבית ולחזור כעבור שעה. (זה היה בשבת בצהריים ואנחנו משפחה שומרת שבת). בן ה-12 יצא מן הבית וכמובן לא חזר עד הערב. לא דאגנו כי תארנו לעצמנו שהוא ילך לחבר ולאחר מכן ילך לפעולה בבני עקיבא. כאשר חזר בערב, הם לא דיברו ובעלי שאל אותי מה עליו לעשות. אמרתי לו שידבר עם הבן למחרת. הבן בן ה-12 נעלב מכך שאביו סילק אותו מן הבית וכאשר הם דיברו ביניהם למחרת, התפתח עימות ומאז הם אינם מדברים ביניהם. כעת נראה לי שזה מפריע לבעלי והוא מעונין לחזור לדבר עם בנינו אך הוא חושב שהבן צריך להתחיל לדבר מכיון שבזמן העימות האחרון הבן אמר לו "אתה לא יודע לחנך" ומזה הוא נעלב וכעס. בעלי גם בטוח שהבת הגדולה בת ה-14 עודדה אותו לא לחזור הבייתה כעבור שעה והיתה למעשה בעדו. לגבי הבן, אינני יודעת אם טוב לו המצב הזה אול לא אך בכל זאת אני באופן אישי מעונינת שיהיה שלום ביניהם. הייתי רוצה לשאול אותך: מה עלי לעשות כדי לקדם את השלום ביניהם ומי צריך ליזום את השיחה הראשונה: האב או הבן. אשמח לתשובה ממך, דברייך חשובים לי ומחזקים את בטחוני. תודה ענקית, גבי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בין אב לבנו

הוספת תגובה

• היי גבי

ענת זפרני
    06/06/2008

יש דברים שנתפסים בעיני הילדים אחרת מאשר בעיני המבוגרים
    כשבעלך ביקש מבנך לצאת מהבית הוא התכוון ללמד אותו לקח
    בנך פרש את העניין כאילו "זרקתם" אותו
    הוא לא בן שלכם יותר
    ויתרתם עליו.
    אז הוא מוותר עליכם בחזרה
    כי זה גיל של דווקא
    אני ממש מבקשת מכם להחליט על חוק בבית
    לא מעיפים ילדים מהבית
    לא מעיפים
    אפשר לשלול פלאפון מחשב דמי כיס
    אבל האמירה המפורשת והביצועית גם יחד היא
    אנחנו לא מוותרים עליכם
    מותר לכעוס
    מותר להעניש
    אבל לא מוותרים.
    לדעתי, שבו עם הבן והסבירו לו את שהיה - תחזקו את האופן שבו אחותו הגיבה על הקשר הטוב בניהם ועל כך שהיא עמדה לצידו וצידדה בו באופן חד משמעי (דברו על איכות הקשר והקירבה בינהם שזה יפה בעינכם) ושחשבתם על כך ולא יהיהו יותר עונשים כאלו אצלכם בבית
    גם התנצלות היא סוג של מודלינג
    בהצלחה ענקית
    אשמח אם תעדכני
    ענת זפרני

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו