נהג חדש

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• נהג חדש
    אמא
    06/06/2008

הבן שלי בן 17.5 הוציא רישיון ועכשיו הוא בתקופה של נהג שעבר את הטסט אך בעלי ואני חושבים שטסט עדיין לא עושה אותך נהג, אלא הניסיון בפועל. בניגוד לכך הבן שלי כן "מחזיק" מעצמו נהג. בכל פעם שאנו באוטו והוא נוהג יש לי הערות אליו מתוך כוונה שיפנים אותם להמשך דרכו בנהיגה. הוא לא מוכן לקבל שוםםםםם הערה וכל מילה גוררת לויכוח. (כך גם בחיי היום יום, הוא לא מדבר יותר מכמה מילים איתנו ("אל תחפרו לי" וכו' ) אבל כשמדובר בנהיגה וסכנות כן היינו רוצים שידע לקבל הערה והוא בשלו, הבעיה שהגענו למצב של ויכוח שכל אחד חושב שהוא צודק. עכשיו - הוא לא רוצה לנהוג והעיקר שלא ננג'ס לו.הדבר שקומם אותי יותר מכל הוא מה שהוא אמר לי: " עוד מעט נגמר לי תקופת המלווה ואני אנהג איך שאני רוצה ואף אחד לא יגיד לי מה לעשות" . לא יכולתי לשתוק ולכן אמרתי לו שאם הוא ימשיך בדרכו , לאחר תקופת המלווה הוא לא יקבל מאיתנו את האוטו. הוא התעצבן , רטן ונפגע מכך ועכשיו אין תיקשורת ביננו.
    מה עושים?? מהי הדרך הנכונה??? האם הורה כן צריך להעיר בנהיגה? אנו אובדי עצות, גם כך התיקשורת לא מי יודע מה אבל עכשיו זה בלתי נסבל
    משוועת ליעוץ

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    נהג חדש

הוספת תגובה

• להיות חכם ולא רק צודק

חלי ברק שטיין
    06/06/2008

אמא יקרה, אין ספק שאתם צודקים וצריך להדריך אותו בנהיגה, במיוחד כשהוא צעיר וחסר נסיון.
    אבל עובדה שזה לא עזר, הוא לא למד מכם כלום, והגעתם למקום של נתק בתקשורת. אז מה הרווחתם?!
    נדהמ לי שאתם כבר הרבה שנים במאבקים מי צודק. ויכול להיות שהוא קצת דומה לכם- גם הוא חושב שהוא צודק ונאבק על זה. המאבקים על הצדק הביאו אתכם למקום לא טוב בו אף אחד לא מנצח

לדעתי, אתם צריכים להתעשת ראשונים. להרגע ולחשוב בהגיון.
    תשנו את הטון ואת הביקורת, תסמכו עליו קצת, ותתנו לו להתחיל לרכוש נסיון בנהיגה. כמו שקרה לכם- גם אתם לא התחלתם מיד להיות נהגים מעולים.
    תעשו איתו הסכם שבכל נסיעה אתם מעירים משהו אחד בלבד, והוא מקשיב מרצון טוב, וזהו. וכל השאר אתם מתאפקים. תסמכו עליו שהוא ילמד, לאט ובדרכו.

זו דעתי, הרי לא שווה לאבד את היחסים, ובסוף הוא יצטרך לנהוג. תתגמשו, ובסוף תגיעו להישגים טובים יותר. אם כל נסיעה תגידו משהו אחד, בסוף זה יצטבר

בהצלחה, אשמח להתעדכן, חלי ברק שטיין

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה גדולה,

אמא
    08/06/2008

כל כך הרבה הגיון בדברייך, הלוואי שנצליח ליישם

ושוב, תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו