איך מתנהגים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• איך מתנהגים
    שלי
    09/06/2008

יש לי ילדה ילה מתבגרת בת 14 וילד בן 11 .
    הילדה עלתה השנה לחטיבה ילדה מצטיינת לימודית חכמה מאוד חברותית מקובלת והשנה 0 בלימודים התנהגות ד הכי גרוע חוצפנית בכיתה כל מה שניסיתי לא עזר עונשים התחלתי שלא האמנתי בהם אף פעם אין מחשב אין טלפון או חברות יציאות אז זה עוזר יומיים וחוזר שוב
    והילד לומד ממנה את ההתנהגות עכשו .
    שהילד מקבל עונש הוא עושה את העונש עד הסוף לא מרמה למשל אין טלווזיה שבוע אז אין הוא אפילו לא מנסה לרמות אם רואים בסלון אז הוא חוזר לחדר כל עונש הוא מרצה אבל אף עונש בעצם לא מראה שהוא לא וחזור על ההתנהגות שלו מה עושים ?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    איך מתנהגים

הוספת תגובה

• סמכות ודיאלוג

חלי ברק שטיין
    10/06/2008

שלי, אני חושבת שהשיטה עם מתבגרים היא לשלב סמכות עם דיאלוג. לומר להם מה לעשות, לא לוותר, ולעיתים גם להעניש. אבל בו בזמן גם לדבר איתם- לשמוע מה מציק להם, מה הסיבה להתנהגות שלהם, לתת להם להציע רעיונות איך לשפר את הדברים. השילוב הוא זה שמצליח.
    את אומרת שבתך חכמה, וגם הבן. חלק מהחוכמה שלהם מתמקד עכשיו בלבנות את הזהות שלהם, את העצמאות שלהם. זה מתבטא גם בחוצפה, בלא להסכים למה שאומרים להם. לא צריך להתרגש מזה, זה חלק מהגיל. אני מבינה מדבריך שהחוצפה היא בכתה ולא כל כך בבית, אם כך הייתי ממליצה לך בחום לא להלחם איתה בבית לגבי בית ספר, תני לבית ספר לטפל בדברים.
    אם החוצפה גם בבית- אמרי ברור מה הדרישות שלך ואל תוותרי, מחלק מהטונים החצופים- תלמדי להתעלם. וגם - תקבעו במשפחה פעם בשבוע שיחה מסודרת, בתוך כל הריצות של כולם, שבה מדברים. מקשיבים אחד לשני ומנסים לראות איך מסתדרים.
    אם לא תצליחו לעשות את זה לבד, פנו לאיש מקצוע

את יכולה לקרא עוד על סמכות ודיאלוג בספרי 'בגובה העיניים' ו'תקשיבו לי רגע' ובאתר שלי
    מקווה שיעזור, בהצלחה חלי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו