מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- גיל התבגרות וחבריםחיים19/06/2008
שלום ענת,
אנחנו הורים לנערה מתבגרת בת 13. היא ילדה מקסימה ותלמידה טובה. לאחרונה במקרה גיליתי דרך היסטוריית ה-ICQ שלה שהיה לה חבר במשך 7 חודשים, (נפרד ממנה כבר) ועכשיו יש לה חבר חדש.
לא אני ולא אישתי ידענו כלל עליו.
כשאשתי מנסה בעדינות לשאול אותה - היא (בתי) קוראת לה "חופרת" ומסרבת לענות. עלי לציין שהמחשב ממוקם בסלון ולא בחדרה, משום שלא רציתי שיהיו סודות כאלו מראש.
שאלתי היא - כיצד לפנות אליה ולשכנע אותה לשתף אותנו יותר בחייה - על מנת שנוכל לעזור לה בהתלבטויות שלה.
אני רוצה להציע לה להביא את החבר הבייתה ושנכיר אותו והם יוכלו לשבת בחדרה. זה עדיף בעיני על זה שהם יחפשו מקום מבודד בחוץ.
כיצד להציע לה זאת מבלי שתחשוד שאני יודע על קיומו של החבר?
בתודה מראש,
חיים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אחריות הורית
ענת זפרני23/06/2008היי חיים ותודה על פנייתך החשובה מאוד
תראה, אני בעד לשמור על פרטיות המתבגר, זה חשוב להם בעיקר בגיל זה
אבל
כשמדובר על מצבי סיכון (בהנחה שהבנתי נכון והבחור לא מוכר לכם ומדובר על חברות דרך התכתבות)
מהר מאוד להתערב ולהוות "סמן ימני" למותר ואסור
להתכתב באינטרנט עם מישהו שהיא לא מכירה- אסור
להיפגש איתו - עוד יותר אסור
לחפש קשרים נוספים - מסוכן
ולכן
אין מנוס מלנהל שיחה פתוחה ורצינית ולהבהיר לה שנחצה גבול אדום בנוגע להתנהלות בטוחה באינטרנט ואיך אם בכלל עושים זאת בזהירות.
עכשיו
אם לא זאת כוונתך והיא היתה חברה של ילד מהכיתה או מהשכבה אל תתערבו - כי הרבה פעמים הם חברים "על הנייר" הם לא נפגשים וממעטים לעשות דברים ביחד
וקרוב לוודאי שהיא מתביישת או נבוכה ובטח לא רוצה שתכירו אותו......
תנו לה את הזמן
ומדי פעם תשדרו שנורא תשמחו אם יהיה לה חבר- כי זה גיל שנורא כיף לזוגיות
בהצלחה
אשמח אם תעדכן אותי
ענת זפרני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)