לשאת באחריות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לשאת באחריות
    אמא
    24/06/2008

שלום רב,
    הבן שלי 17.5 הוציא רישיון , עכשיו בתקופת מלווה. עולה לכיתה י"ב , עובד אחה"צ , חוסך כסף ולא מוכן לגעת בכסף הזה אפילו לקניית נעליים.
    אתמול בערב הוא נהג ותוך כדי עצירה הוא פגע ברכב מאחור. ברוך השם כולנו בסדר ,אך נגרם נזק לאוטו ב 1000 ש"ח. ביקשתי ממנו שישתתף בעלות ולטענתו : "אני לא יכול להשתתף בהוצאות, אני חוסך את הכסף . בעלי ואני חושבים שזה לא בסדר ושעליו לשאת בהוצאות או לפחות להשתתף. בעלי רוצה לומר לו שאם הוא לא מוכן לשלם חצי מסכום הנזק הוא לא יתן לו לנהוג ו/או שעליו לקחת בחשבון שאם הוא נוהג באוטו הוא לוקח אחריות וזה אומר גם מבחינה כספית במידה ונגרם נזק.
    מה דעתך והאם זו גישה נכונה מבחינתנו ?? הוא כן צריך להשתתף או לא?? עלי לציין שאפילו נעליים הוא לא מוכן לקנות לעצמו. הוא אומר: "בגלל שיש לי כסף אני צריך לקנות לי נעליים ולא אתם?? אני כבר לא יודעת מה נכון ומה לא. כרגע די קשה לנו מכיוון שעברנו דירה לפני מס' חוד' , האם את זה הוא לא רואה או לא נוח לו לראות. ? כי הוא כן יודע שקצת קשה עכשיו עם כל ההתחייבות. יפה שהוא חוסך אבל לא להוציא גם על צרכים שלך?? זקוקה נואשות לעצה .
    תודה על הפורום הנפלא שכה עוזר להורים .

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    לשאת באחריות

הוספת תגובה

• שאלה מעניינת

ענת זפרני
    24/06/2008

היי אמא
    תראי, יש משהו בדברים של בנך - הוא עובד וחוסך ויש לו מטרה (שזה כשלעצמו נפלא - ילד חרוץ בעל משמעת עצמית עומד בזמנים מרוויח וחוסך - דברים שהם בכלל לא מובן מאליו!!!)
    מצד שני המצב הכלכלי שלכם כרגע אינו מזהיר -
    והתאונה באחריותו
    לכן - הייתי פונה אליו באמירה שהוא חייב להשתתף בתיקון בסכום כל שהוא
    ותנו לו לקבוע את גובה הסכום שהוא תורם למאמץ המשפחתי
    בקשו ממנו לחשוב על העניין ולתת לכם תשובה עד יום שבת
    ותראו מה תהיה תשובתו
    אם הילד אינו נגדכם
    ומטרתכם באמת ברורה לו
    אין צורך לפתוח במלחמות עולם ובהכרזות שאחר כך קשה לעמוד בהם
    אשמח להתעדכן
    בהצלחה
    ענת זפרני

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה גדולה

אמא
    03/07/2008

נהגנו עפ"י עצתך וכמובן שידעת לתת לנו את הכלים והמילים המתאימות. כל פעם מדהים אותי מחדש כמה את מבינה את ה"ראש" של הנוער ואיך את מצליחה להעביר לנו ההורים את המילים הנכונות. את ראויה להערצה גדולה אני מברכת כל פעם מחדש את הפורום הזה שנותן לנו הרבה הבנה ועזרה בהתודדויות עם הילדים. תודה רבה אמא

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה!!

ענת זפרני
    13/07/2008

בשל תקלה טכנית לא הצלחתי להכנס לפורום ולהודות לך בזמן
    המון תודה
    ענת זפרני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו