מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- המשך הודעה שלישיתדליה28/06/2008
פה נכנסה לתמונה הבת הגדולה שלנו וצידדה באח שלה על הדרך בה אמרתי לאח שלה לגבי הטיפול אני חייבת לציין שבתי הגדולה בוגרת מאוד , היא בגילה הגיעה לתובנות שאני בחיים שלי לא הייתי בהן בגיל כו"כ צעיר . יחד עם זאת הוספתי שהיא בחיים לא תוכל להבין את רחשי ליבי והלך מחשבותי .וזאת מכיוון גילה הצעיר , אני חייבת לציין שלא אחת הבת הגדולה שלנו העירה לי על משהו מסויים , // ואני דרכה קיבלתי את ההארה להמשך הנהלותי עם מצבים מסוימים כל זאת יש הרבה שנים בנינו , חוץ מזה היא לא חוותה הורות בכדי להבין את הדאגה שלי } " תני לי קצת קרדיט ביקשתי ממנה " . אני , שבעבר היה לי קשה ביותר לקבל ביקורת ולמדתי על בשרי שלטעות זה אנושי התעקשתי על דעתי . " גם החברים שלי שותים , זה בעיקר בכדי לתפוס ראש " כך היא אמרה לי . אמרתי לה זה מתחיל עם לתפוס ראש , השאלה הגדולה היכן זה נגמר עם איו לך את הגבולות . וחוץ מזה לא מעניין אותי משפחות אחרות , לי // אתם חשובים וההתמודדות שלי היא איתכם לא עם החברה בה אנו חיים כיום {אני לא משווה ולא מתיימרת אך לצערי אני נאלצת לציין שהיום אני פוחדת ממה יהיה עוד עשור או שניים עם לא יהיה שינוי בכללי }בטוחה אני וסמוכה שיכול להיות שטעיתי בעצם התנהלותי עם הילד שלנו , אך הפעם אף אחד לא ישכנע אותי שהסיבה לפחד שלי מבוססת . אשמח מאוד לשמוע את דעתך המקצועית בנושא . הרשי לי להתנצל מראש על החוצפה שהרשתי לעצמי לכתוב לך היו , יום שבת . אך יחד עם זאת לא אשקר שכולי תקווה שתעני לי עוד היום . בברכת שבת שלום - דליה . (מתנצלת על ההודעה הארוכה)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מדהים
ענת זפרני13/07/2008קודם כל התנצלות על זמן התגובה היתה לי תקלה במחשב האישי שלא איפשרה כניסה למערכת
בנוגע לדילמה
מדהים אותי מחדש כל פעם לגלות עד כמה אנשים עוברים תהליכים נפשיים שחושפים אותם לרמות גבוהות של אינטיליגנציה רגשית
במכתבך דליה, הבעת את כל קשת הרגשות שאפשר לחוש - מהצד נראה שהתהליך שהתחלת בו מעצים אותך.
בנוגע לילדים - מותר וחובה עלייך להחליט איך התנהלו הדברים כל עוד ילדייך גרים בביתך, זוהי זכותך לא לקנות לבנך אלכוהול או להטיל וטו על שתייה במהלך היום בבית ובחוץ..
אני חושבת שהתהליך של עזיבת הבית בשלבים אלו הכרחי - מנסיוני, חבר'ה צעירים רבים נשארים בבית ההורים ומשמרים דפוסים של בני נוער במקום לקחת אחריות על עצמם (שכר דירה, תשלומים, עבודה קבועה, קימה בזמן וכו') והמחיר הוא שאנחנו נאלצים לעמוד מול בחורים ובחורות צעירים ולגנן אותם ממש כמו בגיל 4. משפיל עבורם ומשפיל עבורנו.
לכן
במקום להפיל עליהם את כל ההיסטוריה הטיפולית שלך
שלגמרי כבדה על כתפיהם
כנסי אותם סביב השולחן ואימרי את משנתך לאומה:
"כל מה שנאמר נאמר ברצינות גמורה, חשוב לי שתקחו מזה את הדברים הבאים:
1. אצלנו בבית לא שותים
2. אני לא אעודד או אעזור לכם בשום דרך עם פעולות הרסניות (ושתיה זה סמים. נקודה.)
3. יש חובות ויש זכויות בבית הזה וכל מי שגר פה מחוייב להם
4. אין לי שום בעיה שתעזוב אנחנו רק רוצים את טובתך ונעזור לך בכל דרך שהיא
בהצלחה
שבוע טוב
ואנא
עדכניני נא
ענת זפרני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)