הכתרה למלכה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום
 
  • הכתרה למלכה
    מיקי
    07/07/2008

    אני אמא ל-3 ילדים , ביתי בת 6 (היא הקטנה גם בבית וגם פיזית היא מינטורית) לפני מס' חודשים בגן ה"כתירו" אותה למלכת הגן, הסתיים הגן והיא נרשמה לקיטנה וכמובן שכל החברות מהגן גםנרשמו איתה, עכשיו בקיטנה היא פשוט עושה "סדר", בונה חבורות, מכניסה ומוציאה חברות ,כל הבנות מציטות לה וזה לא מוצא חן בעיני אני לא יודעת מה לעשות ואיך לתקן את המצב , אני כן יודעת שזה יכול לחזור אליה. אני מדברת איתה אבל זה לא עוזר, מה לעשות היא לפני עליה לכיתה א' ואני די בלחץ מזה .

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הכתרה למלכה

    הוספת תגובה

     

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

  • מלכה בסכנה

    חלי ברק שטיין
    09/07/2008

    מיקי, בתך לא בגיל ההתבגרות כך שאענה לך בהקשר של הגיל שלה
    אני חושבת שהבת שלך מאוד צעירה, ולכן היא לומדת מיומנויות חברתיות. היא למדה לשלוט על בנות, וכך היא מתנהגת. לפעמים היא מקבלת תגובות חיוביות אבל גם שליליות
    מאוד חשוב ללמד אותה ללהיות פחות 'מפקדת' כי לא לאורך זמן ילדים מקבלים את זה

    הייתי מדברת איתה על ההרגשה שמציקים לה, לבדוק אם היא מבינה למה מציקים, ולהעלות השערה שאולי היא אומרת להם מה לעשות, מחליטה מי בפנים ומי בחוץ, והן מתנגדות. אם הרעיון ייראה לה, אפשר לעודד אותה לנסות להתנהג אחרת יום אחד, ולראות את התוצאות. כך היא תתרגל התנהגות אחרת, ובתקווה שתקבל תגובות אחרות.
    כך תוכל ללמוד לאט לאט התנהגויות חברתיות מגוונות יותר.

    את יכולה לקרא עוד בנושא בספרי 'תקשיבו לי רגע' בפרק על התנהגות חברתית של ילדים. יש שם עוד עצות. אבל הכיוון הוא דיאלוג, והכוונה להתנהגויות נוספות.

    בהצלחה, אשמח להתעדכן
    חלי ברק שטיין

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום


שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו