מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תקשורת עם הבת המתבגרתשני15/07/2008
שלום, אולי אתן יכולות לייעץ לי כיצד לתת לבת שלי בת 13 לסמוך עלי יותר ולתת לי אמון ולספר לי עליה ועל דברים אישיים שהיא עוברת? כיצד להיות יותר חברה ופחות אמא?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שני היקרה
ענת זפרני15/07/2008סוד הקשר האינטימי הוא בשיתוף.
יצירת זמן ביחד שתוך כדי מתחילים לדבר כל אחת על עצמה - משם זורמת השיחה בצורה קולחת.כשהילדים שלנו קולטים שאנחנו מנסים לתחקר אותם הם מפסיקםי לספר ומרגישים שאנחנו מפסיקים להקשיב והופכים לביקורתיים מייעצים מזדהים ועוד ועוד...
כדי לאפשר לבת שלך לדעת שאת מסוגלת רק להקשיב, אני חוזרת ר ק !!! להקשיב את חייבת להיות איתה ביחד (לצאת להליכה בחוץ או להכין ביחד משהו או לבלות במשחק משותף..) ולדבר על עצמך וכשהיא מתחילה לספר (וזה לא קורה בדייט הראשון וגם לא בשני!!!) פשוט להקשיב! רק להקשיב!
ובסיום להגיד לה שכיף לך לדבר איתה והיה לך כיף היום איתה....
עדכני אותי
ענת זפרני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהואני באמצע
מאיה19/07/2008בעלי הרבה פעמים נכנס למריבות עם בתנו המתבגרת בטענה ש היא לא מגיבה אליו כפי שהוא אולי היה רוצה. לדוגמא: הוא חוזר מהעבודה , אומר שלום. גם לה. היא איננה עונה. הוא לוקח את זה באופן אישי ומכאן מריבה. דוגמא אחרת: היא חוזרת ממבחן הוא מתעניין איך היה. היא- עונה בלקוניות ובחוסר עניין להשיב לו. הוא לוקח את זה אישית.. ועוד כהנה וכהנה דוגמאות מסוג זה. לפעמים יש לי תחושה שהיא למדה להכיר אותו ומגיבה כך בכוונה. איך אני יכולה לעזור במקרים הללו ולמנוע מתחים מיותרים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכשהילדה גדלה....
ענת זפרני23/07/2008מאיה היקרה
הבת שלכם גדלה והיא חייבת להתנסות בעצמאות
אז היא ממדרת אתכם מידע
היא מנסה לבנות "חומה" בינה לבינכם "זה לא עניינכם","אתם לא מבינים כלום" וככה היא מרגישה רמבו....
אם בעלך יבין שזה התהליך הוא לא יעלב
הוא חייב להמשיך להתעניין ולהתעלם מהקולות והמהומים שהיא משמיע ולהבין שזה חלק מלגדול ודווקא משום שהוא מאוד משמעותי לה היא מגיבה כך כלפיו
זה עובר
בהצלחה
ענת זפרני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגם אמא שלי ואני היינו בכאסאח
מורן23/07/2008אני בת 17 ואני רוצה להגיד שאני מסכימה עם ענת. גם אמא שלי ואני היינו כמו חתול ועכבר הרבה זמן. אפילו היתה תקופה שלא דיברתי איתה, אבל פתאום כאילו נפל לה האסימון, והיא התחילה להקשיב לי באמת. והיום אנחנו מנסות לעשות דיאטה ביחד. נכנסות לאתרים ביחד, למשל היא אמרה לי לפני שבוע בואי נכנס יחד לאתר שהיא מצאה של פתית ואנחנו בונות תפריט ביחד, ולפעמים אני אפילו יוצאת איתה להליכה. אבל ממש מעט כי הקצב שלנו לא דומה ואין לי סבלנות לזה. חוץ מזה שלפעמים נראה לי שהיא מבלפת כי לדעתי היא בכלל לא צריכה דיאטה :-(
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)