לוקח אישי מאוד

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לוקח אישי מאוד
    מאיה
    19/07/2008

בעלי הרבה פעמים נכנס למריבות עם בתנו המתבגרת בטענה ש היא לא מגיבה אליו כפי שהוא אולי היה רוצה. לדוגמא: הוא חוזר מהעבודה , אומר שלום. גם לה. היא איננה עונה. הוא לוקח את זה באופן אישי ומכאן מריבה. דוגמא אחרת: היא חוזרת ממבחן הוא מתעניין איך היה. היא- עונה בלקוניות ובחוסר עניין להשיב לו. הוא לוקח את זה אישית.. ועוד כהנה וכהנה דוגמאות מסוג זה. לפעמים יש לי תחושה שהיא למדה להכיר אותו ומגיבה כך בכוונה. איך אני יכולה לעזור במקרים הללו ולמנוע מתחים מיותרים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    לוקח אישי מאוד

הוספת תגובה

• אבא ובת במאבק

חלי ברק שטיין
    19/07/2008

מאיה, התופעה שאת מתארת מאוד מוכרת בגיל ההתבגרות. נשמע שבעלך ובתך מאוד קשורים אחד לשני, רק שבתקופה זו של חייהם הם מבטאים זאת דרך המריבה והמאבק. הוא ממשיך להתעקש שהיא תגיב 'כמו שהוא רוצה' ונעלב כל פעם, והיא כנראה מתעקשת להמשיך בדרכה, וגם קצת 'מכניסה לו' וגם היא כועסת ונעלבת. הם מאוד דומים

המלצתי לך, שאם את בתקשורת טובה עם בתך, תמשיכי בדרך שלך. צריך להיות גמישים עם מתבגרים ולא להתקע על הטונים שלהם, וגם לא על הדיבור הקצר, זו דרכם וצריך לספוג את זה.

לגבי בעלך, את יכולה להציע לו את ההסבר שלי, להגיד לו שוב שימצא דרך פחות להפגע, פחות להיות צודק ויותר חכם. שיבין שבתך לא עושה את ההתנהגות נגדו אלא בעדה. וגם להסביר לו שככל שהוא מתעקש היא מתעקשת גם. ואם יוכל לנסות, להכנס הביתה לומר שלום, לתת חיבוק ולהמשיך הלאה בלי כעס, אולי היא תחפש אותו. שישנה את תוכנית הפעולה, שיפתיע אותה ואותו.

המלצתי לך היא שרק תציעי לו את האפשרויות הללו, ואל תתעקשי. זה הקשר שלהם, וטוב שלא תישאבי לבלגן.

את יכולה לקרא הרבה בנושא בספרי 'תקשיבו לי רגע', שיש שם הסברים והמלצות על תקשורת עם מתבגרים

בהצלחה , אשמח להתעדכן
    חלי ברק- שטיין

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו