מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- התמרדותדלית26/07/2008
שלום רב, יש לי שני בנים תאומים, בני 15 בקירוב.. אביהם נפתר כאשר היו ילדים קטנים, על כן אני מגדלת אותם מאז ועד היום לבד. מרד, ברור לי שהוא אחד מהסמפטומים לגיל זה ואני מצליחה להתמודד עם מצבים שונים אך.. 1. אחד מבניי לאחרונה מרבה לצאת מהבית, עם חברים, כאשר כועס עליי אומר שהוא יוצא ויחזור מאוחר או לא ישן בבית. אני מגיבה ואומרת לו שאני לא מסכימה ואז :"אני לא שואל אותך.." והולך.. אני לא מצליחה לעצור את יציאתו מהבית וכשהכל נרגע הוא מבקש סליחה. אני מרגישה שאני מאבדת שליטה. מה עושים?? 2. כשהוא ואחיו רבים, הקללות בלתי נסבלות. אי אפשר לשמוע מה הם אומרים אחד לשני, זה כולל העלבות והלוואי תמות ותיאור אופן המוות בצורה מזעזעת! קשה מאוד לשמוע ולא אחת הם ראו שאני בוכה משמיעה של קללות איומות אלו. אני משתדלת לא להתערב. האם זה נכון? מה לעשות???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סמכות
חלי ברק שטיין27/07/2008דלית יקרה, אני יכולה לשער שזה לא קל לעמוד לבדך מול שני מתבגרים חזקים.
במקרה של הבן שיוצא מהבית בניגוד להנחייתך ואחר כך מתנצל- לדעתי, את צריכה לקחת אותו 'לבית קפה', או לכל מקום שאפשר לדבר בשקט. לומר לו בלי כעס, שיש דבר שקורה שוב ושוב- שהוא רוצה לצאת, ואת לא מרשה, ואז הוא יוצא בכל זאת, ואחר כך מתנצל. תתארי את המצב
ואז תבקשי שתחשבו יחד על פתרון. איך בפעם הבאה תוכלו לעשות את זה אחרת. אמרו לו שהוא בחור גדול וחכם, ואתם צריכים למצא פתרון יחד. אולי יתברר שאת צריכה להבין יותר שהוא רוצה לצאת עם חברים, ביחוד בחופש, ואז אולי פחות תתנגחו, ואולי תמצאו משהו אחר, בכל מקרה צריך לדבר
לגבי הקללות, אם יש לך כוחו- הכיוון הוא הגברת הסמכות הישירה.
את צריכה לומר להם בדיוק אלו קללות את לא מוכנה לשמוע, כי יש קללות שתאלצי לוותר ולשמוע בלי להתערב. אמרי להם גם בדיוק מה יהיו התוצאות אם יקללו אותן. עונש קצר, לא לאורך זמן, אבל שיבינו שאת רצינית. מסר כזה עדיף על בכי
נסי, וראי איך זה הולך
ככה זה עם מתבגרים, שילוב של סמכות עם דיבור לפתרון בעיות
בהצלחה
חלי ברק שטיין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחלי, תודה על עצותייך, אנסה בהחלט!!
דלית27/07/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)