בני בן ה15 מעשן

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בני בן ה15 מעשן
    אורית ק
    31/07/2008

ואנחנו בדילמה קשה מאד,כאשר תפסתי אותו מעשן אמר לי טוב עם זה ואני לא מפסיק. בני הוא בן יחיד ילד מבריק בלימודים,חכם וחברותי פתאום בשבועיים האחרונים חל בוא שינוי משמעותי ביחס אלינו כאשר דרשנו ממנו להפסיק לעשן ולראות מי חבריו הוא אמר לנו אתם מגדלים אותי כמו חיית מחמד אני שונא אותכם. אנחנו לקחנו את הדברים מאד קשה אנא עיזרו לנו לפתור את הצרה הזאת תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בני בן ה15 מעשן

הוספת תגובה

• חלי שלום מצפה לתשובתך

אורית ק
    31/07/2008

בכליון עניים מבקשת תשובתך בהקדם האפשרי תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אורית היקרה

חלי ברק שטיין
    31/07/2008

אני שומעת את המצוקה, ואנסה לעזור
    ההתנהגות של בנך היא 'ממש לפי הספר' של גיל ההתבגרות. הוא מנסה דברים חדשים, שם את דעותיו כנגדכם, רוצה להיות החזק והמחליט על חייו, וכדבריו 'לא להיות חיית המחמד שלכם', שעושה כרצונכם כדי לבדר אתכם.
    מילותיו חריפות, ואני יכולה להבין את ההלם שלכם, במיוחד שהוא עד עכשיו היה 'ילד טוב'.
    אבל אסור לכם להבהל, ואתם צריכים להשאר בשיקול דעת בתגובות שלכם. הוא לא מתדרדר כרגע לשום מקום, והרבה תלוי בתגובה שלכם אליו

לדעתי אתם צריכים להקשיב לו, לנסות לברר למה הוא מתכוון בדבריו כלפיכם, לעודד אותו לדבר ולשתף מה עובר עליו. לא ממקום של כעס וביקורת עליו, אחרת הוא לא יידבר, אלא באמת מרצון להבין. אתם בשלב חשוב של בניית תקשורת אחרת איתו. הוא כבר לא ילד קטן, וצריך להקשיב לו, ולנסות להיות איתו בקשר רלוונטי, שתוכלו לדבר גם כשיש קונפליקטים ביניכם.

את יכולה לקרא עוד על איך מקיימים דיאלוג כזה בספרי 'בגובה העיניים' בפרק על 'דיאלוג לפתרון בעיות', יש שם הרבה טכניקות

ולגבי הסיגריות, אמרו לו שאתם נגד, ואז צריך לחשוב בשקט ובשיקול דעת איך עוכפים את הדרישה שלכם שלא יעשן. כי פעמים רבות ילדים מחביאים את הסיגריות ועושים 'דוקא'. צריך להיות חכמים ולחשוב על דרך לעזור לו להפסיק. בטוח שלא מומלץ ללכת ראש בראש, אלא תוך כדי דיבור.
    אולי לתת לו שבועיים לחשוב, להציב סנקציות אם ימשיך, להציע עידוד וצ'ופר אם יתאמץ ויפסיק.
    סיגריות זה נושא גדול, תתחילו בלדבר איתו, בלי לחץ ובלי חרדה

בהצלחה, יידעי אותי איך מתקדם, חלי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חלי יקרה תודה מכל הלב

אורית ק
    01/08/2008

נעשה מה שאמרת ונקווה שנצליח. שבת שלום יקירה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו