מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- להתמודד עם בנות חצופותאבא09/08/2008
שלום\אנו הורים לארבעה ילדים הבוגרות בנות בנות 14.5 ו15.5 ועם שניהם אנו נימצאים במצב לחוץ ביותר בתי הגדולה שהינה ילדה שיש בה תהפוכות רבות לעתים היא מקשיבה וטובה ולעתים היא חצופה צעקנית ומורדת בכל המוסכמות המשפחתיות היא ואחותה נימצאות רוב הזמן במריבות הכוללות קללות וביטויים שאינם בלקסיכון המשפחתי שלנו בתי הגדולה החלה לצאת שמרבה לבקר אצלינו בבית ואפילו צירפנו אותו לנופש המשפחתי ולתדהמתי הם החליטו שהם ישנים יחד בספה דבר שלא ראתי אותו בצורה יפה ואמרתי זאת לאשתי ובכך הבנתי שגם הכבוד ואולי קצת בושה מההורים כבר לא קיימת אצלה ,בהתפרצות האחרונה שהייתה בינינו עקב כך שהבהרתי לה שהיא לא תחזור אחרי השעה שתיים בליילה אפילו שקודם אישרתי לה עד ארבע לפנות בוקר היא אמרה שהיא תחזור מתי שהיא רוצה ואני התרסתי שהיא לא תיכנס הבייתה ובתוך המהומה אמרתי לה שהיא יכולה כבר עכשיו לקחת את החפצים ולצאת והיא ללא שהות החלה לארוז את המזוודה שלה ובכוונתה הייתה לצאת ללון אצל חברה שלה עד שאשתי אמרה לה שבשום אופן היא לא תרשה לה לעזוב וזאת תוך כדי צרחות ובכי מצד בתי ובאותו זמן אנו מתמודדים עם אחותה שכל היום נימצאת בחדרה ורואה טלויזיה וזה כבר המון חודשים שכל חייה של הילדה שקועים בצפייה בטלויזיה ואין לה חברים בכלל אע"פ שבבית הספר בבפגישות שלי עם המחנכת נימסר שהילדה חברותית אך בפועל לא ראיתי יותר משנה חברה שבאה לבקר ואו היא יצאה בנוסף לכך שהיא לא רוצה להיות שותפה במטלות של הביית והיא מתפרצת לעיתים קרובות בצורה מחפירה ומשתמשת במילים וקללות לאחים משלה וגם לנו ההורים ,יש לציים שאני מאד מוותר לה עקב זה שהיא בודדה ומאד מעניק לה את רוב הדברים שהיא מבקשת והיא לעומת זאת מגיבה בצורה מחפירה ביותר ולא שמה עלינו להוסיף עוד שיועצת בית הספר ביקשה שניגש לטיפול פסיכולוגי אך הילדה לא מוכנה בכל תנאי ובכל פעם שאני מעלה את הענין ואפילו קבעתי תאריך לפגישה היא סותמת את האוזנים ומגיבה בזעם תוקפני יכולתי לספר עוד המון אך אני מקווה שזה יתן מבט על המצב לציין שיש שני ילדים קטנים יותר מה לעשות???????????
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא לאבד שליטה
חלי ברק שטיין09/08/2008אבא יקר, אני שומעת את המצוקה שלך. אתה מרגיש שאיבדת שליטה על שתי הבנות. אתה מנסה לתת להן את כל הטוב האפשרי והן בועטות חזרה. ביחוד מפריעה לך השפה הבלתי נסבלת שהן משתמשות בה- הבוטות, הקללות. האם זה כך?
התופעות שאתה מציין בהתנהגות שלהן מאוד אופיניות לגיל, ועדיין הן מאוד לא נעימות.
לדעתי, כדי לא לאבד שליטה אתה צריך בתאום עם אשתך לחזק את הגבולות בבית.
ראשית, לומר את הדרישות שלכם בשקט, ולעמוד עליהן.
שנית, במצבי לחץ שכולם מתפוצצים, תיקח אחריות ותפסיק את ההתדרדרות. אל תצעק גם אתה, תיקח 'פסק זמן'. תגיד לבת: אני את שלי אמרתי, ועל השאר נדבר מחר.
תמיד תזכור שבמצבי לחץ אי אפשר לחשוב בהגיון, לא אתה ולא הן. אז תהייה אתה המבוגר האחראי ותרגיע את הרוחות. אין לך מה לדאוג, תמיד תוכלו לדבר אחר כך
וזו הצעתי השלישית- תנסה ליזום מידי פעם שיחה 'על כוס קפה', במקום נחמד מחוץ לבית, לפטפט עם הבנות, לעשות איתן משהו נחמד, להכיר אותן, לשמוע את הדעות והמחשבות שלהן. זה יעזור לכם להתקרב, לצבור טוב ביחסים שלכם. לא רק בעיות. זה לא ימנע התפרצויות אבל יאזן את היחסים
אתה יכול לקרא עוד בנושא בספרי 'תקשיבו לי רגע' או בכל ספר על גיל ההתבגרות, זה יכול לעזור
בהצלחה חלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבנוסף
אבא10/08/2008תודה על התגובה המהירה יחד עם זאת אשמח אם תתייחסי גם לסירובה של בתי להיפגש עם פסיכולוג\ית לבד ואו ביחד האם יש דרך לחייב אותה ?ואו טיפ לשכנע אותה תודה שוב אבא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסרוב לפסיכולוג
חלי ברק שטטיי10/08/2008מנסיוני, אם ההורים נחושים שהילד ילך לפסיכולוג- הוא הולך. אפשר לומר את המסר בצורה חד משמעית, לא כהצעה אלא כאמירה. הרי אם לילד היתה חס וחלילה בעיה רפואית, לא היית שואל אותו אם ללכת לבדיקות. נכון, שצריך את שיתוף הפעולה של הילד בטיפול, אבל זה חלק מתפקידו של הפסיכולוג- לטפל בהתנגדויות, ופסיכולוג מוסמך יודע לעשות זאת היטב. אפשר לנסות להציע לה 'עסקה' של הסכמה שלה לעשר פגישות, עם שיתוף פעולה, ואחר כך אם לא תרצה- להפסיק. זה בדרך כלל עובד. אפשר לצ'פר אותה על ההסכמה, היא עושה משהו שלא רוצה, אפשר לפנק אותה במשהו שישפר את ההרגשה כל אלו שיטות נוספות למסר המרכזי מבחינתכם, שיהיה טיפול. שוב, לא בכעס, אלא בנחישות בהצלחה חלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)