מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בת 11הגר20/08/2008
שלום ענת אחותי שמרה על בתי בת ה11 מספר ימים בחופש , לאחותי משרד והיא לקחה את בתי למשרד. יום אחד הרגישה אחותי שנעלם מוצר משרדי מהשולחן וכשאחותי שאלה האם היא ראתה את המוצר ביתי הכחישה (מדובר בסוג של סלוטייפ )ולא שחסר לנו בבית. כל מה שהיא רוצה היא מקבלת ובעצם לא חסר לה מאום. אחותי סיפרה לי והחלטתי לחפש בבית כשבתי לא תהיה. מצאתי במקום אחד כרטיסי ביקור של אחותי ובחדר של בתי מצאתי את הסלוטייפ. כשבתי חזרה שאלתי אותה לגבי כרטיסי הביקור והאם היא לקחה ללא ידיעתה של אחותי דברים נוספים והיא הכחישה . (למרות שראיתי בחדרה .(הסלוטייפ הוא סוג שלא היה בביתנו ) ואמרה שלא. הסברתי לה שלא לוקחים ללא ידיעה וזה בעצם גנבה. וביקשתי שתתקשר לאחותי ותתנצל שלקחה ללא ידיעתה. היא התחילה לבכות ופחדה שאחותי תכעס עליה. בינתים היא לא יודעת שגם אני יודעת ששיקרה לשתינו. ביקשתי ממנה שתחשוב מה לעשות ושהיא תדבר עם אחותי. מה לעשות . אני די בדילמה מהמקרה. היא יודעת שעשתה מעשה לא טוב, ובגלל הרגישות שלה אני די בהתלבטות כיצד להמשיך מפה. אודה למענה ...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היי הגר
ענת זפרני21/08/2008- המבוכה כשתופסים אותך משקר/גונב/מתנהג לא יפה היא איומה
הבת שלך עשתה מעשה שאסור. לדעתי, הגבת מצויין. לא הבכת אותה - אבל נתת לה להתמודד עם התוצאות של ההתנהגות (להחזיר ולהתנצל)
אל תחפשי סיבות "הגיוניות" להתנהגות, בטח לא חסכים בבית, אם הארוע הוא חד פעמי - היא נענשה מספיק כשנתפסה בקלקלתה. אין צורך להמשיך
אלא אם כן הדבר חוזר על עצמו
ואז - לגשת לייעוץ מקצועי על מנת לבדוק.
אם מדובר על ארוע חד פעמי, הילדה רגישה נבונה וקלטה שחצתה גבול אסור- ההפנמה של חומרת המעשה כבר נעשתה ואין מה להרחיב בנושא.
הייתי לוקחת אותה לשיחה ומאפשרת לה לבטא את תחושתה ולהבהיר לה שמעשה כזה לא מקובל לא יהיה יותר ומבחינתכם אתם מניחים את הארוע בצד וממשיכים הלאה.
אשמח להתעדכן
ענת זפרני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבת 11
הגר23/08/2008שלום ענת תודה על תגובתך המהירה, מאוד חיזקת אותי , היתה לי היום שיחה עם ביתי על הנושא והיא החלה לבכות בכי היסטרי, היא הבינה שעשתה מעשה שלא יייעשה , שאלתי אותה כיצד היא החליטה להתנצל ונתתי לי 3 אפשרויות 1. להתקשר לאחותי 2, לנסוע אליה,3. לכתוב לה מכתב . בתי החליטה שהיא תכתוב לה מכתב .היא עדין לא עשתה זאת ובנוסף היא החליטה להחזיר לאחותי סכום כסף שאחותי נתנה לה על כך שעזרה לה... לפני שבתי נכנסה לישון שאלתי אותה אם היא הכינה כבר את המכתב שאוכל לשלוח מחר. היא אמרה לי שעוד לא ונכנסה לישון. המצב מאוד מביך אותה . היא גם ביקשה ממני שאף אחד לא יידע מהמקרה רק אני ואחותי. כמובן שהבטחתי לה שלא אספר. עכשיו שאלתיהיא מה לעשות ? האם להמשיך וללחוץ עליה ולתזכר אותה כל הזמן בנושא? מחכה לעצה ממך תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלהגר
ענת זפרני24/08/2008אם חשוב לך מאוד המכתב - הכתיבי לה מועד אחרון להעברתו: עוד יומיים המכתב צריך להינתן, והציעי לה עזרה בכתיבתו. אני מאמינה שאין לה מושג איך להתחיל
אחרי המכתב
להניח את הארוע בצד ולחזור לנורמה.
אם המכתב פחות רלוונטי, ועל מנת שלא יהיו משקעים עם הדודה האהובה, זמני את אחותך אלייך, תני לה להכנס לחדר של בתך - שתתחיל בזה שהיא מאוד אוהבת אותה ודברים כאלו קורים והיא מקווה שלא יחזרו ושהיא סולחת לה - כך תהיה "הושטת היד לשלום" קלה יותר לבתך
אשמח להתעדכן
שבוע טוב
ענת זפרני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבת 11
הגר27/08/2008שלום ענת להלן עדכון בנושא שלנו. תודה על העצות הנבונות שלך אכן ביקשתי מאחותי שתגיע אלינו כדי שנשחרר את בתי מהלחץ שהיא היתה נתונה בו. אחותי הגיע אלינו אחה"צ ובתי התנהגה קצת מוזר זו לא היתה היא בהתנהגות שלה אני התערבתי כדי שהן תוכלנה לדבר ואכן אחותי חיבקה אותה ואמרה לה באוזן שהיא אוהבת אותה וסולחת לה והיא מקוה שהיא למדה מזה. בתי אמרה שכן . ומאותו רגע היא חזרה לעצמה. אחרי שאחותי הלכה הבת שלי אמרה לי תודה על המפגש ושעזרתי לה. והיא אמרה שהוקל לה. תודה לך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה רבה על העידכון
ענת זפרני28/08/2008שימחת אותי מאוד
הרבה פעמים אני תוהה מה קורה עם אנשים שפונים אלינו
העידכון מרגיע
המון הצלחה בהמשך
ענת זפרני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)