איך להתמודד עם שקר של מתבגרת

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• איך להתמודד עם שקר של מתבגרת
    גלית
    28/08/2008

שלום רב, אני אם חד הורית לשני ילדים מתבגרים . ילדה בגיל 16.5 וילד בגיל 14. בסה"כ יש לי שני ילדים טובים ואני פחות או יותר מצליחה להשתלט עליהם, או כך לפחות חשבתי עד לאחרונה. הילדה (בגיל 16.5) מוקפת בחברים וחברות מגיל צעיר מאד. לפני כארבעה חודשים הייתי בחו"ל ואחרי שחזרתי היא סיפרה לי שיש לה חבר.(צעיר ממנה- בגיל 16), מאז אני כל הזמן דואגת. לפני כשבוע וחצי היה לנו ויכוח קשה על רקע התנהגותה במשך כל חופשת הקיץ. לאחר מס' ימים ישבנו לשיחה והסברתי לה את כל אשר על לבי וכך היא עשתה ופתחנו דף חדש. (כך חשבתי בכל אופן) אחרי מס' ימים היא שאלה אם היא יכולה ללכת לים עם חברות. אמרתי שכן. שאלתי מי יהיה והיא ציינה מס' שמות של חברות. ועוד אמרה כי החבר שלה יהיה עם החברים שלו וכנראה שהיא תפגוש אותו שם. האמנתי לה. בבוקר יצרתי איתה קשר ואיחלתי לה נסיעה טובה ושתהנה. במשך היום שוב יצרתי קשר לוודא שהיא הגיעה ושאלתי מה קורה. אמרה שהכל בסדר. שאלתי מי איתה והיא שוב ציינה שמות של חברות... אני עדיין האמנתי. יום למחרת הייתי צריכה לבדוק משהו באינטרנט ונגשתי למחשב שלה. במחשב היתה פתוחה תיקייה עם תמונות שלה. הצצתי בתמונות וראיתי תמונות שלה מיום אתמול בים אבל רק עם החבר. תהיתי איפה החברות שלה בכל התמונות ולא היתה תמונה אחת. (ולא יכול להיות מצב שהיא תיסע עם חברות ולא תצטלם עשרות תמונות...) הייתי בשוק!!! הרגשתי חסרת אונים!!! ולאחר שקלטתי שהיא שיקרה לי במצח נחושה החלטתי שצריך לעשות מעשה, אם כי בשיקול דעת. אני חייבת לציין כי השקר מאד פגע בי במיוחד לאור העובדה שאני מחנכת את ילדיי לא לשקר לעולם אלא תמיד להתמודד עם האמת. ופה ההתלבטות שלי מה לעשות. אני מרגישה שהיא בגדה באמון בנינו ושהיא תצטרך לעבוד קשה כדי להחזירו. חשבתי לכתוב לה מכתב ולומר לה שאני מאד מאוכזבת, אם כי אני לא מרגישה שזה מספיק ואני חשה שאני "צריכה לתפוס אותה קצר" ולנקוט במס' סנקציות 1. לנתק לה את מכשיר הסלולר לחודש לשיחות יוצאות 2. לנתק אותה מהאינטרנט לחודש 3. במשך שבועיים לא לאפשר לה לצאת בערבים אני חסרת אונים ומרגישה שאני צריכה להתמודד לבד וזה מאד קשה לי. אודה לעזרתך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• עוף גוזל...

ענת זפרני
    28/08/2008

גלית היקרה
    לא ברור לי מדוע כתבת שמאז שיש לה חבר את כל הזמן דואגת? האם יש משהו מסוכן בילד האם הוא גורר את בתך למעשים אסורים או- שאת נתקלת לראשונה ביחסים זוגיים של ילדייך ולא בטוחה איך להתנהל?
    בואי נחשוב רגע אם בתך הייתה כותבת לי איך היו נראים הדברים:
    "יש לי אמא מקסימה, דואגת - אבל גם חופרת.... עד שסוף סוף יש לי חבר היא כל הזמן מנג'סת ולא מאמינה לי, אפילו כדי ללכת איתו לים הייתי צריכה לשקר לה!!כי אין מצב שהיא היתה מרשה לי ליסוע רק איתו לים!! אפשר לחשוב.... אחרי שחזרתי מהים הרגשתי כל כך רע עם עצמי שאפילו שכחתי שיש לי תמונות רק איתו במחשב והשארתי אותו פתוח....אולי היא תראה ותבין. כאילו, מה בסך הכל עשיתי??!! איזה פשע? מה? הלכתי עם החבר שלי לים!!! ..."

הדברים מהצד שלה נראים אחרת
    הייתי מציעה לך לברר עם עצמך מה מפריע לך, לנסות לבדוק עד כמה את סומכת על הבת שלך בהתנהגות שלה בכלל ובהתנהגות שלה עם בנים, אחרי הברור לכתוב לעצמך נקודות של מותר ואסור ואז לנהל איתה שיחה (בלי סחיטה רגשית!!) עניינית (כמו עם עובד ) שבה את מגדירה גבולות כולל שעות יציאה כולל אמירת אמת.
    בנוגע לעונש שתנקטי - פחות חשוב איזה - יותר חשוב לוודא שהמסר שיועבר יהיה "אצלנו בבית ניתן להכיל כל דבר בתנאי שמדובר באמת"
    המון הצלחה
    אשמח להתדעכן
    ענת זפרני

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עדיין קשה לי עם השקר

גלית
    28/08/2008

שלום ענת, ראשית תודה על תשובתך המהירה. אציין כי החבר של בתי אינו מסוכן ואני מודה כי אני זו הפעם הראשונה שאני נתקלת ביחסים זוגיים של ילדיי ולא פעם קשה לי להתנהל ולהתמודד (לבד). בהתחלה אכן התנהלתי באופן של "חופרת". היום, אחרי תהליכים שאני עובדת ולומדת , אני מרפה. העובדה של השקר הפריעה לי לאור העובדה כי ישבנו ושוחחנו בארבע עיניים והחלטנו שאנו פותחות דף חדש. והשקר היווה מעין סטירת לחי עבורי. אציין כי היו לי שיחות רבות איתה ולא פעם הרגשתי כי הדברים נכנסים באוזן אחת ויוצאים מהשניה. אתן לך דוגמא- היא כל הזמן יוצאת ומשאירה מפתח בארון חשמל מחוץ לדירה. לא פעם היא עושה את זה גם בערב והסתבר לי שהיא משאירה מפתח לחבר שלה כדי שיוכל לבוא בבוקר לפתוח את הדלת ולהכנס הביתה. שוחחתי איתה על זה ובקשתי שלא תשאיר מפתח בארון בתדירות גבוהה כי משהו אחר יכול למצוא אותו ולהכנס. השיחה היתה נעימה היא אמרה בסדר אך ממשיכה לעשות זאת. תחושת בטן שלי הבוקר אמרה לי לבדוק היום את ארון החשמל ואכן מצאתי שם את המפתח. שוב התאכזבתי. לגבי הסנקציות- אבקש להתייעץ איתך האם כדאי בכלל לנקוט בהן האם זה אפקטיבי?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גבולות

ענת זפרני
    28/08/2008

היי גלית
    בנוגע לחבר הייתי מציעה לה להגיד לך הכל כי בסוף הדברים מתבררים ולהבטיח לה במקביל שכל בקשה שלה תישקל היטב(ללכת לים בילויים וכו)
    בנוגע לדברים בטיחותיים/ניהול הבית פה הייתי מציבה גבול - אם אי אפשר לסמוך עלייך בנוגע למפתח אזי לא יהיה לך!!
    כלומר להתריע ואחר כך אם חוזר - לקחת לה את המפתח. אין דרך אחרת
    המון הצלחה
    ענת זפרני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו