בעיה עם הורים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בעיה עם הורים
    חסוי
    31/08/2008

שלום, אני בן 14 יש לי בעיה עם ההורים שלי, הם לא מבינים אותי ואני לא אותם. נתחיל עם אבא שלי, כבר הרבה שנים שאני לא יודע מה זה אבא באמת.. אני רואה אנשים אחרים שיש להם אבא שדואג להם, מעריך אותם.. ולמה לי אין את זה? כל מה שאני עושה הוא פוסל, היה לי יום הולדת לפני כמה זמן ואפילו מזל טוב הוא לא אמר לי, אבל אני כבר התרגלתי הרבה הרבה זמן אבל עדיין זה מפריע לי.. אמא שלי, מת עלייה, והיא? עלי?... לא יודע... כל פעם אנחנו צריכים להגיע לריב שהיא יודעת שאני זה הצודק אבל לא! היא תתווכח שוב ושוב ושוב.. כל טיול משפחתי, חופשות וכאלה תמיד צריך להיות ריב, תמיד אני צריך להיות מבואס ורק רוצה לחזור הביתה, לא זכור לי על טיול מושלם שנהנתי בו מההתחלה ועד הסוף. מה שאני מבקש מההורים שלי זה לא בקשות גדולות, לא מעניין אותי אם הם יקנו לי את כל העולם, העיקר שיעריכו אותי ויתנו לי אהבה. ואחים שלי? מה לא קונים להם? כל דרישה מבצעים אותה בשלמות. וכשאני רוצה ללכת ולפתוח את הדברים ולפרוס את הקלפים על השולחן ולאמר להם את הדרישות שלי שאני רוצה מהם ומה אני מצפה מהם אז תמיד זה נדחה, תמיד אין זמן אי אפשר לא עכשיו.. בחחיים אמא שלי לא אמרה לי בוא נלך להסתובב לעשות קניות קצת .. קניון, לשבת בבית קפה, לאכול.. תמיד אני צריך להציע את זה וזה יוצא מכל החוריםם הסתכלתי בסרטונים של ענת זפרני על הטיפים להורים מה לעשות עם מתבגרים, זה כזה נכון, פשוט להקליט הכל ולהראות להם את זה אחד אחד ואז לדבר איתם. אף פעם אני לא ישכח את מה שאני עובר, לפעמים מכה בלב גדולה יותר מאשר מכה פיזית. וכשאני יהיה מולם בגובה העיניים אני לא יסתכל עליהם ממטר מממטר אני לא יסתכל כי אני לא יצטרך אותם, עד עכשיו לא הייתי צריך ובעתיד אני גם לא. אז מה אתם מייעצים לי לעשות? אני לא יודע אם זה צריך להיות ייעוץ בשבילי או ייעוץ להורים שלי..

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בעיה עם הורים

הוספת תגובה

• למה לא עונים לי?

חסוי
    10/09/2008

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ענת, למה הוא לא מקבל תגובה?

אמא
    16/09/2008

זה לא אמור להיות פורום גם למתבגרים עם שאלות? יש לו שאלה טובה. הילד השקיע וכתב שאלה מקיפה מאוד. ומחכה לייעוץ שלך..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לחסוי

ענת זפרני
    17/09/2008

ראשית התנצלות על זמן התגובה
    לפעמים הודעות נעלמות מהעין
    ולענייננו
    המכתב שלך עצוב מאוד מאוד, אני מרגישה בדידות וכאב וחוסר אונים ועוד המון רגשות של ייאוש.
    אני רוצה לשתף אותך בתפיסה האישית שלי- תחשוב על זה, ואם מתאים= אתה מוזמן לקחת:
    לכל אחד מאיתנו יש מסלול שהוא עובר, והמסלול הזה מלמד אותו משהו על עצמו, על הכוחות שלו ועל הכוחות שמולו, ואדם חכם מסיק מסקנות - ולוקח את הדברים לכוון של בנייה:למשל, אני מבטיח להתייחס לכל צורך של ילדיי, אבא טוב הוא אבא ש....וכו' מה שהתהליך הזה עושה - זה לקחת את הרגש ולתת מקום להיגיון שקצת "ירכך"את הכאב.
    שנית, לא ברור מה בדיוק הוריך אומרים עליך, אני שומעת התעלמות ולא תלונות, למה הם מגיבים כך? מה המצב המשפחתי כלכלי זוגי? כמה אחים יש לך? תכתוב לי קצת יותר פרטים ויהיה לי קל לענות.
    התשובה שלי כרגע היא ממה שהבנתי
    שאתה מרגיש "סוג ב'" במשפחה שלך - שלא מתייחסים לרצונות שלך וזה מכאיב, השאלה היא מה קורה שם - האם אתה כל הזמן מתלונן והם כבר התייאשו מלהסביר לך שזה לא נכון ומבחינתם אתה אהוב כמו אחיך
    האם אתה עושה איתם ברוגזים?
    האם אתה לפעמים מנג'ס ואין כוח אליך?
    אני מאמינה גדולה שכשמישהו משנה גישה- הכל משתנה במקביל
    לדוגמא - תנסה להיות טיפונת יותר קליל - להצחיק להתעניין באחרים וכו' ותראה איך התגובות
    אני ממש מבקשת שתכתוב לי מה קורה ואת הפרטים שחסרים
    המון המון המון המון הצלחה
    ענת זפרני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך..

חסוי
    18/09/2008

המצב הכללי בסדר גמור, ההורים שלי נשואים לא גרושים חס וחלילה., יש לי שלושה אחים. אני ממש לא מחפש את הריבים האלו איתם, לא רוצה גם. מההורים שלי אני נפגע המון, אין לי יום שאין איזה כאב קטן שצובט בלב.. אני כל כך מנסה להבין אותם אבל לא מצליח. אח שלי אני לא יודע אם בכלל אני צריך לקרוא לו אח, הוא בן 6 , אין לי איתו שום משהו ושום כלום.. אחותי בת 10 ואותו הדבר כמו אחי. ישר שהם באים מהבית ספר מתחיל הרעש אני עולה לחדר ובפינה שלי. ואז אומרים למה אני לא יושב איתם בסלון? למה אבא שלי בא מהעבודה ובכלל לא מרגיש שאני בבית? למשל אם אני חוזר לפני האחים שלי מהבית ספר כל הבית צריך להיות בבאלגן, אני עוד לא מוריד את התיק וישר מתחיל לסדר ולנקות אחריהם. אני מרגיש כמו עוזרת בית!, וזה כבר לא נהיה עניין של צחוק זה פשוט כל יום כל יום. להרים אחריהם, לנקות, לשטוף, לסדר... בשבילי כל הדברים האלו הם השיגרה והם למדו שיש מי שינקה ויסדר אחרייהם ויידאג לכל הדברים וזה מה שלא בסדר! אומרים לי הרבה להפסיק עם הניקיון ואין אני לא יכול זה מביא לי עצבים וזה רק נהיה יותר גרוע , אני חייב שהכל יהיה טיפ טופ כי אם לא אני משתגע כבר! אחרי כמה זמן שאני בחדר ויורד למטה לאכול צהריים אז אף פעם אני לא ירד למטה ויאכל צהריים בלי שמשהו יפריע. תמיד אני יצטרך לסדר אחריהם אחרי האוכל כי מי יסדר? הם? מממש לא. וזה לדעתי משהו שצריך לטפל בבית, להסביר להם שאין משרת שכל הזמן ילך אחריהם. ושאני מסביר להם את זה אז כמובן שהקיר שומע יותר טוב.. זה אחד הדברים שההורים שלי לא מתעניינים בו ולא מסבירים לאחים שלי. וזה אחת הדוגמאות הקלילות, יש הרבה דברים יותר קשים שלי עם ההורים. כמו ילדים קטנים הם מתנהגים, מבקשים משהו אז לא הם יעשו את זה הפוך.. אני רק מחכה שאני יגיע לגיל המתאים , ולזמן המתאים, ולעבור לבית שיהיה שלי, עם השקט שלי, ובלי הרעש שלהם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא רואים ממטר

חני
    22/09/2008

לפעמים אנחנו מרגישים לא רצויים, נדחקים לפינה ולא רואים אותנו ממטר. ההרגשה היא לא נעימה ומתסכלת. אם אתה רוצה לשפר את ההרגשה שלך, אתה צריך לפעול למען מטרה זאת. ויש מה לעשות,למשל ללכת לאיש מקצוע , עדיף פסיכולוג/פסיכולוגית- לדבר על מה אפשר לשפר בהתנהגות וביחס שלך ושל האחרים כלפיך לנסות לעשות דברים שאתה אוהב ונהנה מהם. הנקיון הוא דבר חשוב אבל כשזה הופך לאובססיה זה מפריע לך ולאחרים סביבך, כדאי לטפל גם בזה. בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי חסוי

ענת זפרני
    22/09/2008

תראה כמה אור שפכת על המקרה שלך מקצת תיאור חיי היום יום
    אז ככה
    כשילד תופס מקום של "בעל בית" ומתחיל לנהל את המשפחה = לרוב, הוא מלחיץ.
    לחץ גורם להתרחקות והתרחקות גורמת לך לכאב.
    כל מה שאני מבקשת ממך הוא לחזור להיות ילד!!!!!!!!
    תפסיק לסדר לארגן לשטוף ולדאוג
    תן למבוגרים לקחת אחריות על התפקיד שלהם (לחנך לנקות לדאוג לסדר) ותתעסק אתה בעולמך
    יתרה מזאת
    אתה אמור להיות בגיל שהחברים מעסיקים אותך
    מה מצבך החברתי? האם אתה מצליח לשוחח עם חברים על דברים שמעסיקים ילדים בגיל שלך או שאתה נשאב לתוך הבלגאן של הבית במקום להתמודד עם המשימות החברתיות?
    בבקשה בבקשה
    גש לייעוץ
    אני מאוד מסכימה עם התגובה שנכתבה לך
    קבל כלים להשתחרר מנטל כבד שלקחת על עצמך
    אפשר ללכת דרך קופת חולים ואז העלות מסובסדת
    המון המון המון הצלחה
    ענת זפרני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו