איך להגיב?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• איך להגיב?
    מאיה
    01/09/2008

איך להגיב על כל מיני דברים שבתי אומרת כדי לא לעורר ריב ולסגור אותה ובכך לנסות להבטיח שבפעם הבאה היא אולי שוב תספר? לדוגמה: שאלתי אותה איך היה שיעור הסטוריה.תשובתה היתה "לא הייתי כי אחרתי לשיעור ולכן לא נכנסתי". הגבתי בכעס ואמרתי לה שכל מה שהיא עושה או לא עושה יש לו מחיר. התגובה שלה היתה:" את רואה לכן אני לא רוצה לספר לך כלום". השאלה שלי היא ,אם כך היא, באיזה אופן עלי להגיב לכל מיני אמירות מסוג זה. קשה לי לא להיות שיפוטית במקרים כאלה. אני כמובן רוצה שהיא תמשיך לספר לי בין אם אני שואלת ביוזמתי או היא מספרת מיוזמתה. תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    איך להגיב?

הוספת תגובה

• מאיה היקרה

ענת זפרני
    08/09/2008

הכי קשה לנו כהורים לא להיות שיפוטיים כי חלק מהתפקיד זה לחנך.... איך ידעו אם לא נגיד? אז זהו שהם יודעים לבד.
    אם היא בוחרת לא להכנס לשיעור ויש לזה מחיר (וזה כל מה שאמרת)- אני חושבת שזה רחוק משיפוטיות
    הייתי מבהירה לה שהבחירה שלה והמסר שלך הוא בנוגע לאופן שאת רואה את המצב
    ובכלל
    נסי ליצור איתה תקשורת שלא קשורה לבית הספר
    נושאים אחרים על מנת שיווצר איזון בין נושאים שמחייבים אותנו להגיב (באחריות ההורית) לכאלו שאנחנו יכולים רק להקשיב
    המון הצלחה
    ענת זפרני

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו