מה עושים על מתבגר ביישן?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מה עושים על מתבגר ביישן?
    אמא
    14/09/2008

ענת שלום, ראשית אני מצטערת שפיספסתי את ההרצאה שלך בביה"ס.לא מפסיקים לדבר עליה.. הבן שלי בן 14 כמעט , ילד טוב, ממושמע, חכם מאוד, בקושי לומד למבחנים ומוציא ציונים מעולים, בקיצור ילד ברמה גבוהה. עד כיתה ו' הוא השתייך למעגל חברתי ש"הלך" איתו מגן חובה. לכל מקום היו מזמינים אותו , מסיבות, פעולות בנוער העובד ( הוא כמעט היחידי שעדיין מתמיד שם), ארוחות במקדונלד, בסוף השנה האחרונה הוא התחיל לסרב ליציאות איתם בטענה כי "זה משעמם אותו סתם להסתובב בקניון "ו"כל יציאה זה רק לאכול"...מה כבר יש לעשות שם.. אנחנו כמובן מאוד מעודדים לצאת, להיפגש עם חברים, סרטים, בריכה כל מה שירצה. באחת השיחות שלנו הוא אמר כי הוא לא מזמין חברים כי המחשב שלנו ישן וחברים באים בד"כ למי שיש מחשב מתקדם יותר כי כל המשחקים שמורידים דורשים מחשב טוב יותר. קנינו לו. המצב השתפר במעט, בתחילה הוא הזמין חברים- עד שדעך. המצב היום הוא כזה שהוא יכול להיות שעות רבות מול המחשב, לא להתקשר לחברים, לא ליזום כלום,אם מתקשרים אליו הוא בשמחה נפגש עם חברים ( השבוע כשדיברנו עם אחותו בת ה 11 שהיא בליינית, הוא אמר לה כי " אם תסרבי לכל פעם שיזמינו אותך- בסוף יפסיקו להתקשר אלייך..), קשה לו מאוד ליזום. הוא ביישן באופן קיצוני. לבר המצווה שלו היינו צריכים לאלץ אותו להתקשר ולברר מי מהחברים שלו מתכוון להגיע בכדי לשמור מקומות. כמעט מידי יום יש לנו ויכוחים איתו, על השעות הרבות שהוא מבלה ליד המחשב מול הבילויים שלו מחוץ לבית.ה4רבה פעמים בעלי "שם לו מראה " מול הפנים ומראה לו בעצם כמה שהוא לבד ושזה לא טוב. ההתלבטות שלי היא כזאת: אם נעזוב אותו ולא נתווכח- בעצם נניח לו לגדול כילד בודד. אם נמשיך להציק לו ( רק בזכות זה יש לו יציאות מוצלחות מאוד) - נמשיך להתווכח וכל התקופה הזאת תעבור לנו לא טוב. הוא גם אמר לבעלי: אתה כל הזמן אומר לי שאני לבד וזה מוריד לי את הבטחון העצמי שלי" אנא, עזרתך במציאת פיתרון.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מה עושים על מתבגר ביישן?

הוספת תגובה

• הגבול בין מעורבות להתערבות

ענת זפרני
    14/09/2008

היי אמא אוהבת
    תראי, יש ילדים שבאמת קשה להם ליזום
    איתם לא הייתי בונה על יציאות בילויים המוניים וכו
    הייתי הולכת דווקא בגישה של חבר אחד או שניים טובים שיוצרים סביבו תחושת ביחד
    לנסות להציע לו להתקרב לחבר אחד
    ולכבד את הרצון שלו להיות לבד
    תראי,גם מול המחשב הוא מתכתב עם ילדים!!!!הוא לא לבד!!! זוהי מציאות שונה מהילדות שלנו ולכן לנו נדמה "שהם לבד" הם לא - התקשורת היא דרך האיי סי קיו והמסנג'ר ומבחינתם הם באמצע הילולה של הבבא סאלי....
    להפחית לחץ
    מדי פעם לנסות לשאול
    ולבלות איתו יותר על מנת שיחוש שאתם איתו ולא נגדו
    המון הצלחה
    ןבנוגע להרצאה
    אני פותחת קבוצת הורים במכון אופק מייד אחרי החגים
    כל הסדנא היא בנימה הומוריסטית/ייעוץ בגובה העיניים
    אתם מוזמנים להתעניין ולהצטרף
    03-9190912
    שנה טובה
    ענת זפרני

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מתבגרים

נינט חלפון
    16/09/2008

שלום לך ענת, אני מעוניינת לקבל פרטים על קבוצות שנפתחות בהנחייתך. תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אשמח לתת פרטים

ענת זפרני
    17/09/2008

הנייד שלי 050-7928420
    בעיקרון שתי קבוצות אחת בפתח תקווה והשניה בהוד השרון
    שישה מפגשים
    הסבר הנחייה הומור בשפע וטיפים ממני ומחברי הקבוצה
    פרטים נוספים - בטלפון
    אשמח להכירך
    ענת זפרני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו