שקר במצח נחושה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שקר במצח נחושה
    ש'
    16/09/2008

שני בני ,15,נסעו באחד מימי הלימודים בבוקר לאיזשהו ראיון והפסידו 4 שעות לימודים. התקשרתי אליהם ושאלתי מתי יסיימו שם ויסעו לבית הספר .אחד ענה שלא יסע לבי"ס והשני אמר שיחזור לבי"ס ברגע שיסיים. לאחר כמה שעות ,התקשרתי לשני והוא אמר שהוא בביה"ס ושישאר שם עוד שעתיים ל"תגבורים"... אך בס.מ.ס עם אחיו, בפלאפון השני הסתבר לי שהם ביחד בים! כעסתי וחזרתי לברר למה הוא משקר ואז הוא המשיך ושיקר שהוא כן בבי"ס ! בערב , הם חזרו ואז התברר ששניהם נסעו לרמת הגולן עם עוד 3 חברים(שעה מבי"ס) לאיזה נחל וטיילו עד חשכה ואח"כ לא הצליחו למצוא טרמפ... הם הזעיקו את בעלי שיבוא לחלצם ושנינו היינו נסערים מאוד הן בגלל השקרים הרבים והן בגלל חוסר האחריות . "שטפנו" אותם בחריפות על כל הסיפור ואנחנו חושבים -איך אפשר לחזק את האמון ואמירת האמת בכל מצב?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שקר במצח נחושה

הוספת תגובה

• מבחן ותוצאותיו

ענת זפרני
    17/09/2008

היי ש
    תראי איזה אומץ יש להם - גם לשקר גם להוסיף ולשקר וגם לקרא לכם כשהם במצוקה!!
    גיל ההתבגרות הוא גיל של בדיקת הכוח שלי מול הכוח של הורי - להתמודד במשימות החיים, בלשקר\, בלשרוד, וכו'
    זה רק על מנת שתבינו ולא שתסכימו!!
    חשוב לדבר אחרי שנרגעים מסערת הנפש הקשה
    ולהרחיב בנושא אמון בכלל ואמון במשפחה בפרט
    להסביר שהפעם נגמר טוב
    פעם אחרת אולי לא יצליחו לחלץ אותם
    להבהיר שאתם מבינים את הצורך להבריז מדי פעם מבית הספר
    אבל לשקר - אתם לא מוכנים להבין
    להבהיר שאתם שמחים שהם פנו אליכם
    אבל לא תמיד תוכלו להציל אותם
    ולהבהיר שאמון שנשבר - נורא קשה לשקם
    בשיחה תתמקדו בכך שהם גדולים- ואתם רוצים לשמור על בטיחותם ועליהם ומכאן מגיעה ההשגחה ולא "משחקי שוטרים גנבים" זו לא המטרה של האוירה המשפחתית שלכם
    שאלו אותם איך הם מצפים שתגיבו ומה הם מציעים
    אנא כתבי לי אחרי השיחה
    בהצלחה
    ענת זפרני

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו