מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חוסר אונים-עזרהלימור01/10/2008
שנה טובה אני אמא לשלושה בנים הגדול בן 15 .השנה הלך לתיכון יוקרתי בעיר,תיכון מאוד גדול כ13 כיתות בשיכבה.מאוד רצה להתקבל לתיכון זה השיג ציונים ממוצעים שאיפשרו לו להתקבל. אציין כי אני תמיד מאחוריו עוזרת לו באירגון וכו יש לו קצת קשיי התארגנות בנוסף לבעיית תחת(לא אוהב ללמוד)הוא הלך העקבות חבריו למרות שלבסוף כולם התפרקו(חבריו מהיסודי)חבר אחד שביקשו להיות יחדיו עבר כיתה (בשקט בשקט בלי לספר )שאלתי את בני אם ברצונו לעבור לכיתה אחרת ששם יש חברים (כיוון שאמר שהבנים בכיתה חנונים-הבנות חתיכות)אמר שהכל בסדר ויש לו חברים מהשכבה חברה מקבוצת הכדור סל ואין מה לדאוג.אבל לעומת שנה שעברה השנה אין טלפונים מחברים לא יוצא רובץ כל היום בבית מול הטלויזיה (כבר שוקלת לנתק אותה-לא יודעת מה לעשות) כואב לי לראות אותו כך לדעתי הוא קצת עצוב.בנוסף יש לו בעיות עם מאמן הכדור סל דבר שגורם למצב רוח ירוד. בעיה נוספת הוא טוען שהוא מסתדר בלימודים ומכין ש.ב עכשו ב9 הלך לאימון הצצתי במחברותיו וראיתי שיש מחר בוחן באנגלית ועבודת הגשה בערבית והוא לא עשה כל החג רבץ מול הטלויזיה. מה לעשות לריב איתו לסתום ולתת לו ליפול.3 ימים לא עשה כלום בזה הרגע נכנס הערתי לו באלגנטיות הוא בדק ראה והתעצבן ושוב צעק .אני הולכת לנתק את הטלויזיה.מקווה שאני עושה בסדר הוא מבקש שלא אתערב אבל תראו מה קורה הוא שוכח מהמטלות שלו.שוב לתת לו ליפול??????????למה לממן שעורים פרטיים אם לא מתרגל בעצמו קצת מוטיבציה מעצמו. הוא קצת עצוב כך נראה לי שנה טובה לי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיחה
ענת זפרני02/10/2008לימור
בואי נפריד בין הרגש שלך (עצוב לי לראות אותו...)
לבין החובות שלו - לימודים וכו'
בנוגע למה שאת מרגישה שהוא מרגיש - אנא ממך אל תרגישי בשבילו. שאלת - הוא ענה ובזה נגמר
לפעמים גם תקופות יובש מאפשרות לנו לנוח ולאגור כוחות לקראת השקעת מאמצים חברתיים.
בנוגע לחובות שלו
קחי/קחו אותו לשיחה - מאוד נעימה אבל מאוד ברורה שאתם לא מוכנים בשום אופן לקבל זלזול בלימודים- ואם הוא לא הבין - אז החיים האמיתיים והשפעתו עליהם התחילו - ובזה שהוא לוקח אחריות עד נאמר - חנוכה להוכיח לכם שהוא מסוגל גם וגם (טלויזיה מחשב ולימודים) ואם עד אז לא ניכרים שום מאמצים מצידו - תאלצו להתערב.
אם באפשרותכם לקיים את השיחה בנוכחות איש מקצוע (על מנת לקבל "חוזה" משותף שבו מעורב איש נייטראלי) - עדיף. בכל מקרה תנסו שיהיה לכם איתו זמן נעים על מנת שלא תווצר תחושת מלחמת כוחות בבית.
אשמח להתעדכן
המון הצלחה
ושנה טובה
ענת זפרני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשיחה עם הילד
לימור03/10/2008הי ענת ותודה על התשובה. לגבי חברים פגשתי היום קבוצת בנות שחלקן למדו וחלקן לומדות איתו הן שאלו מדוע בני לא מצטרף ליציאות בימי חמידי בערב אני אמרתי שלא קראו לו אך מסתבר שאכן פעמיים קראו לו והוא לא רצה ללכת.כששאלתי אותו אם הזמינו אותו אמר שכן אך ידע שאני לא ארשה לו לשבת בגן הציבורי עד 2 בלילה.(א.אם היה כל כך רוצה היה מתעקש ללכת.ב.היו לו אימוני כדור סל עד 10 בלילה)בקיצור הבנתי שבעינייני חבריו עלי לרדת ממנו ושיעשה מה שטוב לו. לגבי הלימודים אם תקראי שוב מה שכתבתי על כך ששכח ללמוד למבחן ולהגיש עבודה וזה אחרי 3 ימי סטאלבט של החג,דיברתי איתו הבין אמר שישתפר עשה לו מחברת יומן מיוחדת כדי שיזכור ,יום היה נפלא ושוב מול הטלויזיה .הכין דקותיים שיעורים (תיקנתי לו משהו באנגלית)אפילו לא תיקן מחר שבת כל היום אנחנו בארועי בר מצוות ביקשתי שיסיים הכל בכדי שיוכל להצטרף אלינו הוא רוצה בכך(יש לו מבחן ביום א) אך שוב הוא מול הטלויזיה והפעם הגדיל לעשות וצופה בסלון. אין לי כוח שאלתי אותו מדוע בחר בתיכון יוקרתי אם אין לו חשק לילמוד? זה עולה לי בבריאות,פשוט עזבתי אותו ונכנסתי לישון מעצבים. מה שכואב לי שאני יכולה לעזור לו (אני מורה רכזת שיכבה ומחנכת בתיכו ן התלמידים מאוהבים בי)ןבני לא מתייחס חשבתי כבר שאולי עושה בכוונה אין לי מושג פשוט אני משתגעת.דווקא בני השני שהכל יותר קל לו יושב ולומד ומוציא ציונים(כמובן שאני לא משווה לא כל האצבעות שוות ודווקא הגדול מקבל הכי הרבה יחס.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)