מסרב ללמוד

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מסרב ללמוד
    סימה
    02/10/2008

שלום למנהלי הפורום בני בן 16.5 עולה לכתה יא מסרב להמשיך ללמוד. הוא החליט כי הוא מעונין לצאת למסגרת של עבודה. ברצוני לציין כי הוא מוגדר כלקוי למידה הסובל מבעיות קשב וריכוז. סיירתי עמו בכמה בתי ספר מקצועיים כגון תעופה, טבחות, לוגיסטיקה, אך הוא לא מעוניין בהם. הוא לא התחבר לשום מסגרת. פניתי לקבסית בבקשת עזרה למציאת מסגרת מתאימה והיא הציעה לקחת אותו לפסיכיאטר שיבדוק את סיבת רתיעתו מהלימודים. ברור שקשה לו ללמוד, ברור שיש לו קושי. כיום הוא גם מתבייש להכנס לכתה שבה כבר התחילו ללמוד והוא אינו מכיר אף אחד. בינתיים הוא מצא לו תעסוקה בשטיפת מכוניות. עבודה פיזית קשה לכל הדעות. יש לציין שלעבודה הוא קם "כנמר ורץ כצבי" וללימודים הוא בקושי מתעורר. ציינתי לפניו ששטיפת מכוניות זה עתיד. ולא להמשיך במסגרת לימודים זה "אסון טבע" שאלתי, מה עושים איך מתמודדים האם להמשיך במאבק, שברור לי שהוא סימפטום של גיל ההתבגרות או פשוט להרים ידיים, ולזרום איתו? בתקווה לעצה כיצד לנהוג בברכת שנה טובה סימה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מסרב ללמוד

הוספת תגובה

• לסימה

ענת זפרני
    02/10/2008

אני תמיד אומרת וחוזרת ואומרת בהרצאות ובסדנאות שלי להורים
    לימודים זה הפיך יחסים לא!!!!!!!
    ללמוד הוא יוכל גם בגיל 20 אבל לשקם יחסים איתכם - אם יווצרו משקעים- יהיה קשה יותר !!
    ולכן
    הייתי ממליצה לך בחום רב לחפש במקום מגוריכם (דרך העירייה או מועצה אזורית) את פרוייקט "הזדמנות שנייה" שזוהי תוכנית למודים מסובסדת לבגרות - מסלול קל ונעים באוירה תומכת בשעות הערב
    נסי זאת
    או
    אם כלכלית אתם יכולים לעמוד בכך
    בית ספר אקסטרני
    המון הצלחה
    ושנה טובה
    ענת זפרני

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו