מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מה לעשות?ת.10/10/2008
שלום. אני בן 15+. עד לפני כשנה הייתי דתי לחלוטין ואדוק מאוד. בשנה האחרונה החלה להתרופף אצלי האמונה והיום אני מגדיר את עצמי כחילוני גמור. את השינוי לא עשיתי כלאחר-יד ובכל השנה האחרונה בררתי ובדקתי לגבי הדת, שאלתי רבנים והגעתי למסקנה שזה לא בשבילי. אני חי במשפחה דתית, בחברה דתית, לומד בבית-ספר דתי ופעיל בתנועת נוער דתית. עכשיו שאני כבר לא מאמין בערכים עליהם גדלתי, אני מרגיש שכל היום-יום שלי הם הצגה אחת גדולה. אני כפוף למסגרות (בי"ס, תנועת נוער, קהילה, משפחה) שאני לא שייך אליהם. אך מצד שני, אני זוכר את הכיף הגדול (!) שהיה לי כדתי אבל אני פשוט לא מאמין בזה יותר למרות ששם היה לי יותר טוב מעכשיו (ואולי זה בגלל שאני במקום שאני לא שייך אליו?), אף- אחד (!) לא יודע על השינוי שחל אצלי, גם לא ההורים. האם לעזוב את הכול? לחכות? מה לעשות? להישאר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ת. היקר
ענת זפרני10/10/2008כמה קשה להרגיש שאתה "מרמה" את כולם ואת עצמך
כמה לא ברור מה נכון ומה לא
ושאלה כמו האם לוותר על הדת או לא היא שאלה ענקית.
אני לא מומחית בתחום(!!!!) אבל ממה שקראתי שמעתי ונחשפתי - אין נקודה אחת שבה אתה מקבל החלטה ואז נהיה לך קל
אנשים שחזרו בתשובה
אנשים שחזרו בשאלה
וכאלו שעברו את שני התהליכים - נמצאים בדילמה הזו לאורך שנים, מה נכון ומה יותר טוב
ואתה כל כך צעיר
לכן-
עצתי לך
אם אתה מוכן להישאר במסגרות הדתיות עד גיל 18 ואז לקבל החלטה שבה גם תוכל לעמוד ברשות עצמך - יהיה לך הכי טוב
ישנם אירגונים שעוזרים לילדים כמוך
אני בטוחה שתוכל לקבל גם שם ייעוץ
המון הצלחה לך
ושנה טובה ומבורכת בכל אשר תבחר
ענת זפרני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)