מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מעבר דירה/התחלה חדשהגפן15/10/2008
שלום למי שתבחר לענות לי בתי הבכורה בת 13 ילדה מקסימה טובה אך לא יוזמת ואת זה אני בוחרת לומר בפתיחה לספר/להתייעץ איתכן מפני שממש עכשיו עברנו דירה מהעיר לקיבוץ הכל מאוד חדש ובקיבוץ אין ילדים בשכבת הגיל שלה יש בכיתה מעליה גם כן מס' מצומצם(ילדים שהם ביחד מגיל 0) אבל היא לא מצליחה להתברג ל"קליקה" וכתוצאה מכך היא מסתובבת עם ילדים שקטנים ממנה בכמה שנים. אני ממש מוטרדת מהמצב ואפילו דיברתי איתה והיא הסכימה איתי, שאלתי מה לעשות האם לדבר עם ההורים של הילדים בדיסקרטיות?... הילדים בכיתה שלה הם מקיבוצים אחרים (נסיעה של 15 דקות בערך) שגם שם אני כרגע לא רואה תנועה של ילדים בבית. באחת מארוחות הערב המשפחתיות שלנו היא אמרה שהיא מאוד מתגעגעת למה שהיה לה בעיר (3 חברות טובות) ואם שאר הכיתה היה לה קשר טוב אבל רק בביה"ס ולא אחה"צ( וזה בסדר מבחינתה וגם מבחינתי-אני בעד איכות ולא כמות). שאלתי - היא האם כדאי לערב את המורה/יועצת של ביה"ס ללא ידיעתה של בתי, או לתת לזמן לעשות את שלו. מצד שני הרושם הראשוני הוא זה שילווה אותם לאורך כל החטיבה. ממש זקוקה ליעוצכם בעניין תודה גפן עוצו לי עצה, לא נעים גם לי לראות אותה כך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גפן היקרה
ענת זפרני15/10/2008אחלק את תשובתי לשניים:
1. אני חושבת שכל מעבר מצריך זמן הסתגלות. אם בתך מצליחה ליצור קשר עם ילדים, גם אם הם צעירים ממנה - זה נפלא!! כל עוד היא לא מבודדת חברתית - הרי ממילא לא יגיעו פתאום עוד ילדים בניגילה - היא מסתגלת למה שיש.
עודדו אותה ושבחו אותה על היכולת החברתית הזו.
זה לא פשוט
בטח לא בגילה.
2. בנוגע ליועצת - אני חושבת שכדאי להזכיר זאת,,אפילו בשיחת טלפון - על מנת שיוכלו לבדוק אם ישנם מפגשים חברתיים לילדי הכיתה המפוזרים בקיבוצים/מושבים של האזור - לבחור מישהי שתדאג להזמין גם את בתכם. - לפעמים כשלא יודעים לא כואב אבל כשמגלים בדיעבד זה ממש מעליב.
אני מאחלת לכווולכם שנה טובה
מועדים לשמחה
והמון הצלחה
ענת זפרני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)