צריכה יעוץ

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• צריכה יעוץ
    ח ס ו י .
    16/10/2008

שלום , אני עוד מעט בת 15 ,אני בכיתה ט' . ישלי בעיה עם ההורים שלי . אני וההורים שלי מתווכחים המון על יציאות בלילה , . אני מצפה מההורים שלי בגלל שאני היחידה בבית שעוזרת ומנקה , מקפלת כביסה (למרות שיש לי עוד שלוש אחים) . ולומדת שלוש פעמים בשבוע עד 6:30 , אני מצפה מההורים שלי שכל יום שישי אני אצא משעה 10 - עד 3 אבא שלי מסכים עם כך , אך אמא שלי רוצה שאני אצא רק פעם בשבועיים . בזמן האחרון נעלצתי לשקר לאמא שלי מכיוון שידעתי שהיא לא תבין אותי . אבל תמיד אחר כך באתי וספרתי לה את האמת . והתנצלתי על כך . אבל כשאנחנו מדברים על יציאות אני מרגישה כאילו הם שונאים את זה שאני מבלה עם חברים וחברות . ואני מסבירה להם כל הזמן שזה גיל כזה של התבגרות שהם צריכים להבין אותי והם מתווכחים איתי המון על איזה שעה לצאת עם מי אניי יוצאת הם יותר מדי מחטטים לי בזמן האחרון בחיים שלי . בזמן האחרון אני המון בחדר שלי מסתגרת עם עצמי , אני מרגישה שכבר לא חשוב לי מה שאמא שלי אומרת . כי היא לא מבינה אותי . היא קובעת דברים בלי לבדוק אותם . אני רוצה להתייעץ איתך . מה לעשות , איך להפסיק את הוויכוחים עם אמא שלי ביחוד , ? תודה רבה : ]

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    צריכה יעוץ

הוספת תגובה

• חסויה יקרה

ענת זפרני
    16/10/2008

כמה יפה תיארת את המצב בבית
    קחי את אמא שלך לשיחה
    ותבקשי ממנה שתתן לך את רשימת הדאגות שלה
    וממה תקשיבי
    ממה היא פוחדת מה מלחיץ אותה על מה היא חושבת וכו'
    אל תגיבי
    תקחי את הרשימה לחדר שלך
    ותכתבי לה מכתב/הסכם
    על כל סעיף שהיא העלתה\
    למשל -
    **אני דואגת כי אני לא יודעת עם מי את מסתובבת - תני לה רשימה של 5-6 חבר'ה + מספר נייד של החברה הכי טובה שלך - למקרה חירום.
    ** אני מפחדת שיפגעו בך - חשבי על לקיחת תרסיס נגד אונס ותבטיחי לה שתשלחי לה SMS כל שעה עגולה
    וכו'
    כשהיא תבין שהדאגות שלה באמת חשובות לך ושאת מתייסרת מלשקר ושהבילוי באמת נועד לנקות את הראש - אני מאמינה שהיא קצת תשתחרר מהדאגה
    המןו הצלחה
    אנא עדכני אותנו
    חג שמח
    ענת זפרני

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו