חצית קוים אדומים בחינוך

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חצית קוים אדומים בחינוך
    חני
    18/10/2008

בני בו 14 כמעט לאחרונה התחיל לחצות קוים אדומים בחינוך שניתן לו עד היום ואני פשוט לא יודעת איך לינהוג זה התחיל כשר הכיר חבר שלקח אותו לתחנה מרכזית ,נסעו לבד פשוט כדי לקנו רובה אויר לטענתם, בני הגיע מולהב ופלט שחבר שלו נסע לתחנה מרכזית מהוא כזה ,מיד חשדתי אולי גם הוא נסע הזהרתי אותו והסברתי לו שזה לא מקום לילדים לינסוע לבד ,אחר כך יום חד שמעתי שוב הוא נסע לאיזה מקום עם חבר ועישנו סיגריות ,השבת זה עבר גבול כאשר שמעתי את שלט המזגן נילחץ כארבע פעמים ,לשאלתח אם הוא הדליק את המזגן בשבת ענה מיד נישבע לך נילחצה לי היד מה פיתאום אני לא יכלתי ליון בלילה על חילול השבת אבל אמרתי אולי באמת נילחצה לו היד על השלט,למחרת בשבת בצהרים ניכנסנו לחדר וני שומעת מה המזגן לא דלוק? הסתכלתי על עון השבת ואני רוא ה שני שיניים פנימה זאת אמרת עדין ז לא ידלק עוד בערך חצי שעה ניכנסתי לשירותים יצאתי אני לתדהמתי רואה שהמזג דלוק פה תפסתי שהווא משקר אני מסתכלת על המזגן ואני רואה שלו ינים זאת אומרת הוא העלה שן אחת והמזגן נידלק אמרתי לו מה זה איך זה נידלק? זה לא היה צריך להדלק והוא ענה לא יודע ,לא הגבתי אבל מאד הייתי עצובה ואני לא יודעת איך לינהוג? הוא חוצה קוים אדומים ונישבע שלא וכמה פעמים תפסתי אותו שהוא נוסע עם חברים בלי רשות ומשקר שלא נסע ואחר כך אני שומעת שראו אותו ,זה מלבד החצפה שתקפה אותו שאני מעבר להעלבות אני אומרת איך מחנכים ?! שיגיד שידבר שלא ישקר ,בהקשר להתחצפות יום אחד אני אומרת לו למה אתה ישן באור זה לא רי? והוא עונה תפסיקי לבלבל את המוח כולם אומרים שאת לא שפויה,אני חשבתי שאני מתה אמרתי לו מי אמר את זה החברים הטובים שלך?אנה עיזרי לי בפרוטרות אם תוכלי לציין שאני אם חד הורית ל10 ילדים מקסימים 7 נשואים יש נכדים הוא הכי קטן שלי הוא לבד בבית היום והוא גם לקי למידה כל הילדים שלי מלומדים מתורבתים הקשר שלו עם האב לא טוב הבא מאד כפייתי ולא עוה איתו דברים חוויתיים ,אני משתדלת לתת לו הכל אני אמא עם המון נתינה וביגלל הנתינה הגדולה שלי אני ברוב הזמן מרגישה ניפגעת מכולם פריירית ומנוצלת , מהילדים ועל כל זה יסולח אבל התנהגותו לעייל מדהיגה אותי מאד תודה חני אם תוכלי לענות לי לאיימל ודה לך

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חצית קוים אדומים בחינוך

הוספת תגובה

• הילד משתנה

אימא
    25/10/2008

חני אני עברתי תהילך דומה עם הילד שלי ואף מוסד חינוכי לא יכל לעזור לי.אני לא מדברת על דת אבל ערכים נורמלים בבית??? .הילד התחיל ל שקר ולגנוב להסתיר דברים סודות מוזרים סיפורים דמיוניים ואני מדברת על ילד חכם מאד.פתאום הוא מדבר על הקבלה בצורה שמפחיד להקשיב.ניסתי לשאול אותו מאיפוא היידע הזה ותשובתו תקראי ספרים.הוא הכניס את עצמו לכל צרה שרק אפשר עם עזות מצח שלא תאמן הוא שיבש לי את כל חיי המשפחה וגרם נזק רב מכל הבחינות.בקיצור רוח רעה שלא תאמן מוסדות החינוך עשו נזק במקום לעזור כי ידם קצרה וגם מוחם כי הם ניסו תמיד לחפס את ההורים האשמים.זה תקופה איומה שלא תשכח לעולם יש לכול המשפחה טראומה. יום אחד אמר לי חבר על ילדי אנדיגו וכמובן רצתי לקנות אותו שם גילתי המון יידע אבל מבחינתי זה היה מאוחר כי הגיל היה מאוחר לעזור והילד בחר בדרך של כמה שיותר לעשות נזקים לגוף ולנשמה.אנו משפחה נפלאה ואוהבת וגם אם עושים שגיאות זה טבעי אבל מה שקרא זה לא נורמלי כל המשפחה נסו לעזור אבל השנאה בענים שלו היתה כלכך עצומה שאיי אפשר לתאר כל טיפול ונסיונות שעשינו הוא לעג לנו ועשה הכל שנתרושש ועוד היה חשוב לו שאני ובעלי נתגרש ואין לי מוסג למה???? ... בקשר לדת אני מציעה לך לשוחח איתו שאת מכבדת אותו אם הוא בחר בדרך שלא דתית ושהוא יכבד אותך זהו הסכם יפה תבלעי צפרדעים ותלכי איתו כדי לא להפסיד אותו. חבל על כל יום .את תראי תוצאות מאוחר יותר ככל שיגדל הוא יהיה מתוחכם וקשה ..אז יפה שעה אחת קודם. בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חני היקרה

ענת זפרני
    26/10/2008

דת, כמו שאת יודעת, חייבת להגיע בדרכי נועם.
    את צריכה לשבת עם עצמך - קודם כל עם עצמך, ולשאול האם באמת תסכימי לקבל אותו גם אם הוא כרגע לא דתי? אם התשובה היא כן אז שבי והדגישי בפניו את חשיבות האמון והאמינות - את העובדה שאת מכבדת את הזכות שלו לבחור בדרכו- אבל בלי לשקר!!!!
    תקשיבי למה שהוא אומר
    תבדקי למה הוא צריך לשקר לך
    והכי חשוב, חני, בכל עיר בכל מועצה יש לשכות רווחה - חפשי מדריך נוער או עובד/ת סוציאלי/ת שידבר עם הילד ויתנו לו כיוון על מנת שלא יסחף לכיוונים מסוכנים.
    המון הצלחה
    ושבוע טוב
    ענת זפרני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו