איך אפשר להחליט מבלי לפגוע

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• איך אפשר להחליט מבלי לפגוע
    אמיר
    26/10/2008

בני הוא בן 14 וחצי. בשנה שעברה הוא רצה מאוד להיות חלק מקבוצת כדורגל נערים. ליוויתי אותו לשלושה מאמנים שונים, אך כל אחד מהם (אחד מהם חבר אישי שלי) אמר לי כי הוא לא מתאים להיות כדורגלן. בני - הבכור בין ילדי - הוא ילד מחונן שלעניות דעתי יש בו פוטנציאל ענק להצליח. הוא כבר בחר את מקצוע העתיד שלו (רחוק מכדורגל) וכאשר אנו יושבים לשיחות נפש (יש לי במשפחה שיחה שבועית עם הילדים שלי), הוא מגלה עקשנות יתרה בתחום הזה. ככל הנראה, הוא מופשע מכמה חברים שלו, שמשחקים יחד כדורגל בשכונה, אך הוא לא מודה בכך. הוא מביא לי דוגמאות מעולם הכדורגל לפיהן, ישנם כדורגלנים גדולים שגם למדו והתקדמו בחיים. אני מסתמך, כמובן, על דעתם של שלושת המאמנים. קובע נחרצות שזה לא מתאים לו, אך הוא נעלב. הלילה הוא כתב לי מכתב ארוך ומפורט וניסה שוב שאני אשלח אותו לבית ספר לכדורגל כדי שילמד. אני ואמו רואים שזה ממש בזבוז זמן, אך לא רוצים לפגוע בו. יש לי כמה שעות להחליט בעניין.. אך מעל לכל, ולמרות שאני עומד על כך שהוא צריך להשקיע יותר בלימודים (בתעודה האחרונה הוא ירד בעשרים נקודות) - אני גם לא מעוניין לפגוע בו, כי הוא ילד רגיש מאוד. בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• הורות ותמיכה

ענת זפרני
    26/10/2008

אני עונה לך מהר מהר
    אנא ממך - תמוך בבן שלך
    אתם כהורים אמורים להביע את דעתכם
    להציב את הגבולות שלכם
    אבל המסלול הוא שלו!!! והלמידה (גם אם בדרך הקשה) שזה לא מתאים לו - חייבת להיות שלו.
    בטווח הרחוק הוא יודה לכם על שתמכתם
    וזו הצידה הכי חשובה לדימוי עצמי ולביטחון העצמי של הילד
    המון הצלחה
    ענת זפרני

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה. אושר בשבילו, דאגה עבורי

אמיר
    26/10/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו