בני בן ה- 12 וחצי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בני בן ה- 12 וחצי
    אמא לא שקטה
    15/07/2007

יש לי ילד בן 12 וחצי שהוגדר כ- ADHD הפרעת קשב וריכוז כבר בכיתה ב'.
    נוטל ריטלין. יש לנו בעיות התנהגות איתו, אני לא יודעת אם דווקא בגלל הפרעת הקשב, בעיות ההתנהגות הן בעיקר בביה"ס. בקרוב עולה לחטיבה ואני מאוד חוששת. יש לו חברים אבל אולי 2 שהם בסדר איתו. (יש לציין שרוב הכיתה עולה איתו לחטיבה - התקבלו לכיתת ספורט) ואני מאוד חוששת. הוא כל הזמן מוצא לנכון לשקר לנו (ההורים) אם בהכנת שעורי בית ואם בדברים שאנ ו מבקשים ממנו לעשות כל הזמן המילה בלי כוונה חוזרת על עצמה.
    יש לציין שאבא שלו לא מבלה עימו זמן איכות - הוא נמצא בעבודה מ- 7:00 עד 21:00 ולעיתים יותר. וזמן הבילוי המשפחתי הוא בעיקר בשבת. שגם שם אין ממש דגש על זמן איכות עימו.
    למרות הפצרותי לבעלי ומה שהגיע כבר לחיכוך ביננו. מה עלי לעשות?? אני מרגישה שאני מגדלת את הילדים לבד (יש עוד בת בת 7 וחצי - שאיתה הוא מתנהג בסדר) ובכלל לבד? אפילו על גירושין כבר חשבתי.
    אנא עזרי לי, אני מרגישה שאני על סף התפוצצות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בני בן ה- 12 וחצי

הוספת תגובה

• סיר לחץ

ענת זפרני
    29/07/2007

שלום לך אמא לא שקטה
    אני מרגישה בקריאה שלך לעזרה את המצוקה.
    בואי נפריד בין כל העניינים:
    1. לילד שלך יש הפרעת קשב וריכוז שמטוופלת. הרבה בנים בגיל שלו סובלים מבעיות התנהגות שרובם נובעים מסערות הורמונליות. לגבי החששות שלך מהחטיבה - הן לגיטימיות הילד משנה מסגרת ועובר למקום עם דרישות ולחצים חדשים, אני מציעה לך להיות בקשר הדוק עם המחנך/ת והיועצת של בית הספר, לקבל הדרכה בנוגע למבחנים בחנים נוכחות וכו' לחפש דרך בית הספר את העזרה של "אח חונך" זה נקרא "פרוייקט פר"ח" - מצמידים לבן שלך סטודנט או סטודנטית שמגיעים פעם פעמיים בשבוע ונותנים עזרה בשיעורים או סתם בבילוי זמן משותף.
    2. בנוסף תבחני אפשרות של הוראה מקדמת – מורה שתתן לבן שלך כלים לאיך ללמוד לקראת מבחנים. גם בתחום הזה היועצת מחזיקה טלפונים של אנשי מקצוע – היא תשמח לעזור לך.
    3. בנוגע לזוגיות: בעלך מחזיק 50% מניות על הבן שלכם. הוא בפרוש לא בעמדה של לקבל ממך הנחיות על איך להתנהג עם הילד. אני מציעה לך בחום רב לכבד את ההחלטה של בעלך ולסמוך עליו שידע ליצור קשר עם הילד גם אם הקשר הזה לא נראה לך מספק. מנסיוני כמטפלת מספר רב של שנים כשתרפי מהלחץ – בעלך יכנס בכיף לתפקיד ההורה. תנסי, אין לך מה להפסיד
    4. אני מרשה לעצמי להעז להציע לך משהו: חפשי לעצמך חוג שמעניין אותך, ציור פיסול לימודי קבלה או כל תחום אחר שמעניין אותך, ואחר צהריים אחד בשבוע תקדישי לעצמך. יש לי הרגשה שאת "נשאבת" לתפקידים ופועלת כמבקרת וכמפקחת ופחות כאמא ואשה.
    5. בהצלחה!!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו