מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ילד מתבגר עם הפרעת קשב . . .אמא19/11/2008
היי ענת, אני אמא לשלושה בנים (15,9,4 ), ההתלבטות שלי היא כזאת: הבן הבכור שלי מתעקש על סיסטמה משלו להכנת שיעורים, הוא מכין אותם לפי המערכת של מחר ולא לפי השיעורים שקיבל באותו יום. הוא טוען שככה יותר נוח לו. בשנתיים האחרונות די הנחנו לו בנושא שיעורים כי ראינו שהוא מאוד אחראי וממושמע , מידי פעם שוכח אבל לא כתופעה. דבר שני-במקצועות הריאליים הוא מצטיין אך הוא מתקשה במקצועות ההומניים.כשהוא צריך להתכונן למבחן הוא לא יודע איך, מאבד את הקשב שלו, משחק עם הידיים, מקיש בעיפרון ( זה כשאני יושבת ומלמדת אותו..) ממש מתייאש- לא טוב לו- אך הוא מודה שהוא צריך את עזרתנו.( מאובחן כADD אך לא מטופל בריטלין, היה מטופל עד כיתה ד' ומאז מסתדר יפה בלי זה) לאחרונה גיליתי כי הוא "דילג" על כמה מקצועות ולא הכין בהם שיעורים. מידי יום אנחנו נכנסים לאתר של בית הספר, רואים מה היו השיעורים, מתי יש מבחנים, איזה עבודות צריך להגיש ו- מתחילים להציק לו: עשית את העבודה? למדת למבחן? הכנת שיעורים? הרבה פעמים הוא מתווכח איתנו שלא צריך את העבודה למחר, לא צריך להתכונן יומיים קודם למבחן ( למרות שקשה לו..)אך בסופו של דבר מבין אנחנו צודקים ועושה.. וההתלבטות שאנחנו עומדים בה- אם נמשיך בדפוס הזה שנכנסים כל יום ומזכירים לו ושואלים ועוזרים כדי שלא ישכח להתכונן ולהכין עבודות ושיעורים- אנחנו נוטלים ממנו את אחריות על כל נושא הלימודים. אם נפסיק- הוא יילך בלי עבודות, בלי שיעורים, לא יתכונן- יירדו הציונים והדימוי העצמי שלו ייפגע. מה לעשות? להמשיך? להפסיק? תודה על קריאת ההודעה הארוכה...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני מחכה בסבלנות....
אמא למתבגרים30/11/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאמא
ענת זפרני01/12/2008תראי, הגישה שלי בדרך כלל, לאפשר לילד להתמודד לבדו
אבל
מדובר על ילד עם הפרעה - מאובחן
ילדים כאלו אינם מתעצלים ואינם מעמידים פנים
עבורם להתארגן על חומר עיוני זה כמו לשחות 3 שעות נגד הזרם חתירה
והקושי - מייאש
ולכן= במקרה שלכם הייתי מיעצת אחד מהשניים
1. לחפש תלמיד כיתה בוגרת (לא חייב מאותו בי"ס) או סטודנט, שיגיע פעם ביום לשעה ויעבור איתו על החומר.
2. או - הכנת תוכנית שבועית כל מוצ"ש והגדרה מדוייקת של כמה זמן מוקדש לשיעורי בית (שהסדר בכלל לא משנה) וכמה זמן ללמוד למבחן(תלוי באיזה מקצוע)
המון הצלחה
ענת זפרני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)