תגובה למצב של שכרות בפעם הראשונה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תגובה למצב של שכרות בפעם הראשונה
    חווה
    10/12/2008

שלום לפני יומיים ביום הולדתה ה14 ,יצאה ביתי לחגוג עם חברות ונודע לי כי השתכרה ,היא ספרה שהקיאה ,סבלה מכאבי ראש ,צחקה ובכתה לסרוגין כל התופעות על שכרות . מהרגע שנודע לי אני די מבוהלת ומבולבלת .התגובה היחידה מאז היתה : שאני יודעת ועלינו לשוחח על כך . תגובתה היתה ,שהיום היא יודעת כי ,מה שעשתה היה רע מאוד ושהיא שוחחה עם המדריך שלה בתנועה והבינה כי המעשה היה חמור "את הלקח שלי כבר למדתי ואני יודעת שלעולם לא אגע בזה יותר ". אני יודעת בודאות כי זו היתה פעם ראשונה שלה. את בעלי טרם שתפתי באירוע . ברור לי כי עלינו להגיב באופן ברור וחד לאירוע שכן אילו נושאים שאנחנו מדברים עליהם בבית ,על הנזקים שנגרמים בעקבות השתיה על הלחץ החברתי לפעול ולעשות דברים בניגוד לרצונות שלך ועל האחריות למעשי . המצב חמור יותר כיון שביום ההולדת יום האירוע בקשה מאיתנו הילדה רשות לשתות בלייזר שזה משקה אלכוהולי ואנחנו אסרנו באופן מוחלט וברור . אני מבקשת עצה טובה או יעוץ הבהרה כדי לראות את הדברים באופן רציונלי ולא רגשי כפי שאני רואה זאת עכשיו שכן הכל כל כך מעורפל לי כרגע . מה תהיה תגובה הולמת לאירוע חמור שכזה ? כיצד להתיחס לכך שהפרה את האימון שנתנו בה ,הן בהתנסות בשתיה בגיל כל כך צעיר והן בעובדה ש"ציפצפה" על האיסור שלנו , אודה לתשובתך חווה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• פרופורציות

ענת זפרני
    11/12/2008

חווה היקרה
    את מכירה את הבת שלך יותר טוב מכל היועצים בעולם
    ולכן אני שואלת אותך
    עד כמה את סומכת עליה(באופן כללי עד היום ללא קשר לאירוע?)
    אם בגדול את סומכת, מדובר על ילדה עם עולם ערכים ילדה שלא מתפתה או נגררת ובסך הכל מדובר על ארוע חד פעמי אני מציעה לך את גישת "ההסבר החמור"
    גם את וגם בעלך (חייב לדעת) יושבים איתה לשיחה ארוכה (כשעה לפחות) שבמהלכה אתם מסבירים שאלכוהול הוא סם והוא סם קשה, שלא מדובר על "ניסיתי" אלא על חציית גבול בטון ושבפעם הבאה זה יכול להגמר הרבה יותר גרוע, על כך שאתם מאוכזבים ממנה ולא מוכנים לחזור לשיגרה כאילו כלום ולבקש ממנה להחליט יחד איתכם מה העונש הראוי לה. שיהיה לה ברור שיש מחיר ושהיא חייבת לשלם אותו.
    אשמח להתעדכן
    המון הצלחה
    ענת זפרני

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו