אמא של מתבגרת

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אמא של מתבגרת
    אנאבל
    15/12/2008

שלום, אני אם חד הורית לילדה אחת בת 16. הילדה שלי הייתה מאוד קשורה אלי ואין ספק באהבתינו ההדדית. יחד עם זאת יש ביננו מתח מריבות בלתי פוסקות וויכוחים אינסופיים שמתישים אותי ומזה זמן רב בתי מתחצפת אלי ברמות שלא יתוארו ואיני מצליחה לעצור את תגובותיה החצופות כלפי. בנוסף לכך, לפני כשלוש שנים בתי עזבה את החברות הטובות שהיו לה והחלה להסתובב עם שתי בנות (אחיות) בגיל 15, 16 שליליות ביותר אשר חיות בבית של ארץ האפשרויות הבלתי מוגבלות כלומר אין עליהן פיקוח וכתוצאה מכך מותר להן לעשות (והן עושות) הכל. כל נסיונותי לנתק את הקשר עלו ועולים בתוהו. כך למשל הבנות הללו יוצאות למועדונים במקומות הזויים בת"א מעשנות שותות אלכוהול ושוכבות עם בנים. הבת שלי מעולם לא הייתה כזו. היא ברמה אחרת מהבנות הללו. מה גם שהבנות הללו מסתובבות בחברה של בנים שליליים ביותר בעיני וכל זה מאוד קוסם לבת שלי. הלחצים שהבת שלי מפעילה עלי והוויכוחים התישו אותי ונכנעתי לא פעם ולא פעמיים והיא יצאה למועדונים הללו, תוך כדי שהיא מתקשרת אלי כל חצי שעה ועדיין לא השלמתי ואינני משלימה עם זה. לפני כשבוע הגעתי לאיזור המועדון וראיתי את חברתה של בתי מתנדנדת מאלכוהול כעסתי על בתי והודעתי לה שאיני מוכנה יותר לקשר איתן ולא לבילוי בת"א.יצויין כי אלו הן החברות היחידות שלה למרות כל נסיונותי מגיל צעיר להחדיר לה כי עליה להרחיב את מעגל החברות שלה. (הבת שלי מחפשת בנות שימלאו אחרי דבריה ורצונותיה) אתמול למרות האיסור ללכת איתן ראיתי בטעות את הבנות בסביבת מגורי והן התחבאו מפני. לבסוף בתי נתפסה איתן וכמובן שהיה ויכוח קולני עם המון בכי. אני אובדת עצות. איני מוכנה להשלים עם הקשר הנ"ל ומצ שני אני פוחדת שהבת שלי תיהיה בודדה.שוחחנו על כך והיא אמרה שהיא מוכנה לא ללכת איתן אך היא לא מוותרת על קשר עם חבר של אחת הבנות (שהינו עבריין) והיא מבקשת ממני ללכת אליו-כמובן שאסרתי עליה אך יוצא שהיא יושבת בבית כל היום מולי היא בוכה מתווכחת ואומרת שאני סוגרת אותה מאחורי סורג ובריח אנא ממך עזרי לי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אמא של מתבגרת

הוספת תגובה

• לאמא של אנאבל

ענת זפרני
    22/12/2008

יש פה המון דברים שצריכים לעבור טיפול יסודי
    אני בהחלט חושבת שאת צריכה לגשת איתה לייעוץ או לטיפול אצל פסיכולוגית של נוער
    עצם העובדה שאתן כל כך קרובות הוא טוב
    וזה שהיא מתרחקת ממך - הוא תהליך רצוי
    אבל
    לא ככה
    אתן חייבות לקבל הדרכה ממוקדת
    לבנות בינכן חוזה
    ואמון
    זה בלתי אפשרי לייעוץ דרך האתר
    בכל קופת חולים יש אפשרות לקבל ייעוץ מסובסד
    גם ב"דלת פתוחה"
    גם בשרות הפסיכולוגי למען הילד בעיר מגורייך - כל אלו מסובסדים
    ויש גם אפשרות לפרטי
    אנא גשי ואל תמתיני
    בהצלחה
    ענת זפרני

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו