מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חיי חברה לנער בן 13.5אור23/12/2008
שלום רב אני צריכה עזרה ואובדת עצות, בני בכיתה ח' בבית הספר יסודי היה מאוד מקובל בין חבריו רק בכיתה ה'-ו' התחילו להתנכל לו מסיבות שלא ידועות והוא חש די דחוי חברתי כשהגיע לחטיבה לכיתה חדשה התחבר עם חברים חדשים ומאוד שמחתי על כך , לאחרונה התחלתי לראות בחבריו החדשים התנהגות מאוד ילדותית ותינוקית שלא תואמת לילדים בני גילו הערתי לו על כך והסברתי לו שזה נתון להחלטתו אם להיות איתם בקשר, ישנם עוד קבוצה של חברים בכיתתו של ילדים מאוד בוגרים שכוללים גם שני בנים שהיו איתו בבית ספר יסודי וגרמו בזמנו להוציאו ממעגל החברים. אתמול היה לו ארוע בכיתה שבו תוך כדי עבודה כיתתית בקבוצות חש שחבריו אכן תינוקייים והחליט לעבור לעבוד עם הקבוצה השניה ואז החלה מסע של קללות ו-SMS מכוערים לחלוטין מחבריו הנוכחים ומעבר תמיכה והגנה מפני החבורה "הבוגרת" והמצב שנתון כרגע הוא שחבריו לא מדברים איתו והחבורה השניה בקשר איתו , הילד כל הזמן שואל אותי אם נהג נכון (כנראה בגלל חששות ) ואני מחזקת אותו ומסבירה לו שיהיה שלם עם החלטתו ושחבריו צריכים להתבייש בהתנהגותם, שאלתי מה לעשות להתערב או לא לדבר עם חבריו או לא איך נוהגים בתור הורה במקרה כזה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לשאלתך
עידו06/01/2009שלום רב! קודם כל, בחירתך לתמוך בילדך ולאשר את מעשיו נכונה. נשמע כי ילדך בוגר לגילו, אחת מתופעות הלוואי של הבוגרים לגילם היא התנכלות מקרב חברתו. בגילאים האלו הילד הבוגר בד"כ מחצין את בגרותו, מה שמתפרש פעמים רבות בעיני חברתו כהתנשאות. ובהקשר למקרה בכתה, נסי לברר באיזו קבוצת חברים מרגיש נח יותר. את מי אוהב יותר ובלי קשר למקרה... נסי להמנע מלהציג את חבריו לכתה כלא בוגרים בפניו, דבר שיקשיח את עמדתו בכך ויגרום עוד מקרה כקודמיו. אם את בכל זאת מחליטה שלדבר עם חבריו לכתה הוא המעשה הנכון (מה שבטח לא יטיב עם מצבו החברתי), בקשי את הסכמתו קודם לכן. במידה וישנו/ה מחנכ/כת שיוכלו לעזור, פני אליהם והתייעצי לגבי מצבו החברתי, במידה ולא יחול שינוי, תמיד תוכלי לפעול יחד עם המחנכ/כת מ"בפנים". בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי אור
ענת זפרני14/01/2009תראי, אם היית פונה אלי לפני הייתי ממליצה לך לא להתערב בחברים של הילדים.
כל עוד לא מדובר על מעשי התעללות או עבריינות אני בעד שהילד יבחר את החברה שנעים וכיף לו בה
הוא בסך הכל בן 13 וחצי אז מה אם הם תינוקים - זה כל כך נחמד ונעים להיות מסוגל לא להיות בוגר כל עוד אפשר....קצת למשוך הלאה את הילדות לפני האחריות
מבחינתם, הוא בגד בהם והם הגיבו בהתאם
אני ממליצה לך בחום רב לקחת את בנך לשיחה ולהציע לו להיות חבר גם של החדשים וגם של הותיקים כמה שנעים לו בכל קבוצה ובאיזו תדירות שירצה - מקובל עלייך
ובכלל
תנסי לחזק אותו כמו שכתבת לי בסוף המכתב = את הבחירות שהוא שלם איתם ופחות לנסות לרצות אותך כמו שבולט לי מאוד ממה שכתבת
בהצלחה
ענת זפרני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)