מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בת 11 כמו בת 16אמא28/12/2008
שלום לך ענת. אני אמא לילדה בת 11.5 שמכינה אותי לגיל ההתבגרות כבר מהיום. ילדת שמנת שהכל יש לה,כל מה שמבקשת-מקבלת,3 חוגים ממלאים את זמנה,חברות נכנסות ויוצאות חופשי,משתתפת בתנועת נוער. השבוע נודע לי דרך אחותי (שרק לה הם סיפרו) שהיא ואח שלה בן ה-9 שיקחו במשחק במחשב-כל אחד ממחשבו הפרטי ויש שם אפשרות לצ'וטט ומישהו כתב הערה והבת שלי ענתה לו והוא התחיל בקללות והילדים שלי נבהלו נורא ויצאו. הדבר הכעיס אותי מאוד - יותר העובדה שהם לא סיפרו מאשר המקרה עצמו שעליו הם ייתנו את הדין כשהזעם שלי יירגע וכשהתחיל הוויכוח ביני לילדה וכעסתי מאוד ביקשתי ממנה להיכנס לחדר,והיא בחוצפה סרבה ועמדה מולי(היא גבוהה מאוד עומדת מולי פנים אל פנים) נטועה ואמרה שהיא עושה מה שבא לה.מייאושי דחפתי אותה לכיון החדר והיא התחילה להשתולל ולצרוח שאני מכה אותה ואני אלימה נגדה וכל ה"ריגשי " הכבד הופל במו ארטילריה כבדה. ואז ירתה את הפצצה - "ני שונאת אותך והלוואי שתמותי" נשארתי המומה ומאותו רגע התעלמתי ממנה בהפגנתיות ולמרות שבלילה היא קראה לי שיש לה סיוטים מהקאסמים שהיא שומעת עליהם בחדשות(אנחנו לא בשטח החם) שלחתי אליה את בעלי וכל היום לא הגשתי לה ארוחות ולא התייחסתי אליה גם כשהיא שאלה אם אני צריכה עזרה-שאלה שבאה בעקבות שיחה שקים איתה בעלי. היא נשברה קצת בצהריים ויצאה בצרחות שלא אתעלם ממנה אבל אני אמרתי לה שהיא צריכה להרגיש מה זו אמא שמתה ואני מחליטה שאני לא מעוניינת לדבר איתה לנוכח המתקפה שלה עליי. ומאז היא ספונה בחדרה. ביטלתי לה השתתפות באירוע בת מצווה של חברה שיתקיים ביום רביעי. מה עושים הלאה? איך ממשיכים מכאן? איך אנהג בה? כאילו לא קרה כלום? אזכיר לה את זה מדי יום? איך לנהוג הלאה לגבי הזכויות שלה? מה לשלול? מה לאפשר? איך לנהוג בה? אודה לך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אולי תהרגי אותה וזהו?
שירה29/12/2008אני עוד לא מבינה על מה את כועסת?על זה שהיא סיפרה לדודה שלה ולא לך? חשבת על זה שאולי היא לא סיפרה לך כי היא ידעה מה הולכת להיות התגובה שלך? דווקא לי נראה שהיא ילדה מאוד חכמה אם היא ישר יצאה אחרי שהתחילו לקלל אותה,ולא רק זה גם פנתה למבוגר. מה לעשות לא תמיד פונים לאמא. בקשר להתפרצות שלה מאוחר יותר,אני יכולה להבין את הכעס שלה,אבל כמובן שזה לא נותן לה את הזכות לצעוק ולדבר אלייך ככה,אבל את חייבת להבין שככה זה בגיל ההתבגרות. אל תקחי כל דבר ללב,ובמקום להתעלם ממנה,תשבי ותדברי איתה. סליחה אם זה היה תקיף מדי. אור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום לך אמא
ענת זפרני29/12/2008אני חושבת שאת מתארת בצורה מדוייקת את התרחישים העתידיים המאיימים עלייך
לדעתי את נורא מאויימת מהבת שלך
את מתארת אותה כחזקה חצופה גבוהה דעתנית
את זה את מקרינה לה
את זה היא קולטת
והיא משקפת לך בחזרה את מה שאת רואה בה
שם המשחק הוא לזכור שמתחת לרעש והצלצולים מדובר על ילדה!!!!!!! כן, למרות החוצפה וכל ההתנהגות המרדנית היא צריכה אמא.
אני לא חושבת שהתעלמות זה הפתרון. אני מאוד מבינה את הכאב שלך וחוסר היכולת להתנהג כמו תמיד, מצד שני - את לא עומדת מול יריב (בכלל) ובטח לא מול מישהו שיש לו כלים להתמודד איתך(ואין לנו באף גיל כלים להתמודדות עם חרם) התגובה שלך הרסנית משתי סיבות:
1. היא מייצרת חוסר ביטחון אצל הילדה
2. היא תשרוד את החרם ואז תבין שהיא יכולה להסלים... והתגובה בפעם הבאה תהיה הרבה הרבה יותר קצונית.
אז תראי מה אני חושבת שצריך לעשות:
את חייבת לשבת עם עצמך ולשאול את עצמך מה באמת מדאיג אותי במה שקרה, האם זהו חוסר השליטה האם הסכנה שבדבר האם השקר או בחירת אחותך
את המסר הזה את מעבירה לילדה בצורה של "מבוגר חברי", את נשארת במקום "ההורי" אבל מסבירה לה בגובה העיניים מה לא בסדר, מה את מצפה ממנה ואיזו הבטחה את רוצה לקבל. את העונש שלה - היא כבר קיבלה בענק. לא ממליצה להמשיך להעניש
בנוסף - הייתי מבקשת ממך לבלות איתה פעם בשבוע חצי שעה רק את והיא (ולא בשופינג) הליכה או צפייה משותפת בסדרה או בישול או כל דבר אחר בלי אחים ברקע
התפקיד שלנו כהורים למתבגרים הוא להשפיע ולא לכפות - זה לא עובד!! אם נצליח לפתוח את עורצי התקשורת הם ירגישו שהם יכולים לפנות אלינו תמיד - וזה הכי הכי חשוב.
אני מאחלת לך המון המון הצלחה
אשמח אם תעדכני מה היה
ענת זפרני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבילבול בהמשכיות
אמא29/12/2008התגובה שלי אלייך הגיעה כהודה חדשה אבל היא בעצם המשך. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההנה ההמשך
אמא29/12/2008ענת. ראשית - אני לא מכירה אותך אבל אוהבת אותך. קוראת באדיקות המון זמן את כל העצות שלך לאחרים ותמיד זה כאילו הן נכתבו במיוחד עבורי והנה הפעם הראשונה שזה ממש כך-בשבילי במיוחד. ובכן. כל המריבה התרחשה במוצ"ש.מאז ועד היום בבוקר לא דיברנו .למרות שהיא צרחה ביום ראשון בבוקר שאפסיק להתעלם ממנה וניגשה אליי מדי שעה-שעתיים לשאול אם אני צריכה עזרה.היא היתה לגמרי בלי יחס ממני-לא הגשתי לה אוכל ולא נתתי לה תשומת לב במיל. עכשיו אני מבינה את מה שכתבת שהיא יכולה להסלים את התגובה שלה כי משעות הערב היא לא פנתה אליי בנסיונות לדובב אותי והלכה לישון מבלי לומר לילה טוב ודי נבהלתי כי ידי לא היתה כבר על העליונה-היא מקבלת את זה שאנחנו ברוגז וממשיכה ולכן הבוקר דיברנו כאילו כלום לא קרה וחיכיתי לתגובה שלך כדי לדעת איך לפתוח איתה בשיחה .על מה לשים דגש ואיך להמשיך מכאן. את הנייד שלה שהיא ניפצה בכעס על הריצפה -החרמתי. את ההשתתפות שלה בבת מצווה של חברה ביום רביעי-ביטלתי ואת המחשב שלה בחדר ניתקתי. בקיצור התפרעתי לגמרי עם העונשים כדי להמחיש לה שהנורא מכל נאמר:"הלוואי שתמותי" ו-"אני שונאת אותך".אנחנו רבות מן הסתם מדי פעם ותמיד יש רק עונש אחד וגם הוא לזמן מאוד מוקצב ומוגבל אבל הפעם ראיתי לנכון שהמצב הוחרף. כבר הייתי בקטע של זמן איכות בבית קפה-רק שתינו על כוס קפה אבל הילדה כמו שהבנת עם ביטחון עצמי כפול מהגובה שלה והיא גבוהה מאוד.......ושוכחת מהר מהר את כל מה שאנחנו מדברות עד למריבה הבאה. מה נעשה במריבה הבאה? על מה כדאי לעורר מהומה ועל מה להחליק כדי למנוע פיצוץ? אנחנו אמא ובת מאוד מחוברות-היא מספרת לי הכל ויודעת שאני תמיד שם בשבילה-גם כשעשתה טוב וגם כשקרה משהו רע. עצם זה שדחפתי אותה והיא השתוללה שאני מכה אותה ולמה אני מפעילה נגדה אלימות ( רק יצחק קדמן היה חסר לי פה בסיטואציה) די הלחיצה אותי. האם באמת הרגישה כך או שהיא יודעת שזו נקודה רגישה אצלי והיא רצתה לעורר אצלי "ריגשי" חזק בעניין. מה מותר ומה אסור פה? תודה לך על העזרה המהירה שאת מגישה לי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)