מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- "הילדים מתביישים"רונית01/01/2009
שלום אני אמא לילדים מתבגרים , ויש לי שני בעיות ואני לא יודעת איך להתמודד איתן. אנחנו גרים בבית קטן, ויש לנו אוטו ישן, כל הזמן שאני לוקחת את בתי(בת 13) באוטו והיא רואה חברות היא מתכופפת ושאני שואלת אותה , למה ? היא אומרת שהיא מתביישת באוטו שלנו , ולא רוצה שיראו אותה , העניין מעיק עלי מאוד, ומאוד עצוב לי שהיא מתביישת. גם בני בן ה-16 לא מביא חברים הביתה , וזה מכיוון שהוא מתבייש שהחדר שלו קטן , ואין לו מקום לשבת עם חברים שם, ובסלון, הוא לא מרגיש בנוח , כי כולנו בבית , ויש אחות קטנה שמרעישה ומשתוללת והוא מתבייש מהמצב . לא יודעת מה לעשות , לא טוב לי עם זה. הבעיה השניה , זה בתי(בת13) , שהיא כועסת ועצבנית היא מסוגלת לומר לי מילים קשות הכוללות גם קללות כגון: כלבה ומטומטמת , שתישרפי , תמותי ,נתתי לה כמה פעמים עונש , סטירה , והראתי לה שאני כועסת , והיא טוענת שהיא לא שולטת בעצמה שהיא עצבנית , זה תירוץ שלא מקובל עלי , והסברתי לה שכך לא מדברים להורים אבל זה לא ממש עוזר , המצב חוזר לקדמותו כל פעם מחדש , מה לעשות? איך להתנהג?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחכה לתשובה
רונית12/01/2009אני עדיין מחכה לתשובה , האמא המתוסכלת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרונית היקרה
ענת זפרני14/01/2009בגיל ההתבגרות לילדים יש הרגשה שהם במרכז, "אגוצנטריות" - כך קוראים לתופעה. ואז - הבית הופך להיות סוג של סמל סטטוס - כי אני ורק אני גר בכזה בית קטן (ודרך אגב, גם ילדים שגדלים בבתים רגילים אומרים את המשפטים האלו) כי תפיסת המציאות שלהם מאויימת ממה יגידו החברים.
הייתי מחזקת את הילדים על דברים שיש בבית שלכם ולא על מה שאין
יש חום ואהבה
יש צחוק ואנשים
יש אוכל חם
ויש שיחות
וגודל הקירות בכלל לא קובע
תני דוגמאות על אנשים שגרים בטירות ונוסעים בלמבורגיני וסובלים מבדידות איומה
כדי שיבינו שמשפחה מורכבת מיותר ממה שהם רואים כרגע
ואל תלחמי בהם בתחושות הנחיתות
זה שלהם
וזה יעבור
לגבי המתבגר - סכמי איתו שאם הוא רוצה פעם בשבוע שבועיים להביא חברים - שיודיע לך מראש ואת והקטנים תצאו מהבית לכמה שעות ותכיני להם פיצה ופינוקים שיהיה לו כיף לארח
כל אחד מהם ימצא את הדרך להתמודד עם המציאות
לגבי הבת-
יש כאן התנהגות שמעידה על מצוקה
אנא פני ל יועצת בית הספר
אתם זכאים לטיפול פסיכולוגי (ואל תחששי - ז ה לא יהרוס לה את העתיד) מקום שבו הבת שלך תוכל לתת פורקן לכאבים ולכעס ושילמדו אותה לשלוט בהתקפי הזעם
המון הצלחה
ענת זפרני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
רונית15/01/2009שלום ענת מודה לך על תשובתך , אני באמת אפנה ליועצת של בית ספר , השאלה היא האם לידע את הילדה שאני פונה ליועצת? אני קצת פוחדת מהתגובה שלה , כי אמרתי לה שאני מתייעצת מה לעשות לגבי ההתפרצויות שלה , והיא רצתה לדעת מה התגובה . כי לפי איך שאני מכירה את הילדה היא תתבייש ולא תרצה שידעו מהבעיה הזאת ביחוד מבית ספר .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא מאחורי הגב
ענת זפרני15/01/2009תפני ליועצת ותיידעי אותה
אולי אפילו תני לה לקרא את התשובה שלי
ואם היא קוראת עכשיו אז אני רוצה להגיד לה
שיש כל מיני רגעים שאנחנו מתפרצים דווקא על האנשים שאנחנו הכי אוהבים ואז אנחנו מתחרטים ואפילו שונאים את עצמנו ....עד הפעם הבאה
ויש דרך לעצור את זה
כדאי לדבר עם מי שיודע איך לעזור
והיועצת יכולה לקרא לך בלי שאחרים ידעו שאת מדברת איתה
המון הצלחה
ענת זפרני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)