מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בת 15ש09/01/2009
בתי הנ"ל מסרבת עדיין בגילה לקבל אחריות על ביצוע משימות המוטלות עליה בבית. היא תלמידה מצטיינת. מביעה חריצות בתחום הלימודים. אך אינה מוכנה בשום אופן לתרום את חלקה בביצוע מטלות בבית. הדבר גורם לסיכסוכים ומריבות, בעיקר על רחיצת כלים,אולם מדובר בכל משימה שרק אדרוש: קיפול כביסה, השלכת אשפה, קניית מספר פריטים במכולת, העסקת אחותה הצעירה ממנה, העברת הכלים היבשים לארון וכהנה וכהנה. בשלב זה איני מוכנה ללכת איתה לקניית בגדים, לתת כסף ליציאות ובילויים וכדומה. שום דבר אינו משפיע עליה והיא איתנה בדעתה. זה נמשך כבר שנים רבות. שאלתי אותה מי אמור לבצע מטלות אלו, והיא סבורה שעלי ובעלי לבצע את כל המטלות ופשוט לשרת אותה. היא צריכה רק ללמוד, לקנות ולהנות. מה לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מרד
ענת זפרני11/01/2009שלום ש
תראי, היא בסךהכל ילדה לתפארת... רק מסרבת לעזור בבית
כמו שאני רואה את העניין יש לך שתי אפשרויות
1. להלחם בה ולהחרים כל שרותים מיותרים הקשורים בה(לא לכבס את בגדיה לא להגיש לה אוכל וכו')
2. לקחת אותה לשיחה ולאמר בשיחה את הדברים הבאים:"יש לנו מזל שיש לנו ילדה כמוך...ולמנות את היתרונות שבה. אני רואה שקשה לך עם עזרה בבית ולכן החלטתי להפסיק לבקש ממך. כשתרצי ותהיי מוכנה תפני את אלי ואמר לך איך אפשר לעזור.
וזהו
תרדי ממנה לחודש לפחות
העצה השנייה היא הדרך שאני מעדיפה כי:
א. משדרת לילדה שאת רואה את הקושי שלה
ב. מאפשר לילדה לערוך "בדק בית" פנימי אם באמת היא כל כך עסוקה....
מנסיון שלי, אחרי תקופת התפדלאות קצרה הם פתאום מושיטים יד.
נסי
לעונשים תמיד אפשר לחזור
אשמח להתעדכן
ענת זפרני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמודה על תשובתך
ש12/01/2009תודה רבה על תשובתך המהירה. אנסה ליישם את הרעיון החדש, שהצגת בתשובה. אשמח לקבל תשובה גם על "בת 12" , אשר מופיעה בדיוק מתחת לשאלת על "בת 15".
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)