חרם חברתי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חרם חברתי
    רונית
    18/01/2009

שלום רב , בתי היא בת 13 , מקובלת וחברתית מאוד. לאחרונה נודע לי ממנה על כך שהיא לא מדברת עם חברותיה הטובות . אלו חברות שאיתן היא גדלה , איתן היא למה יחד ביסודי , כל הזמן ביחד , מבלות ,מדברות המון בטלפון וישנות אחת אצל השניה. כשהן עלו יחד לחטיבה , בתי הכירה עוד חברות חדשות , בתי סיפרה לי שהיא רבה עם אחת (ילדה מנהיגה") מהחברות הוותיקות ופתאום רגע לאחר מכן כולן כל החברות הוותיקות והטובות שלה החליטו לא לדבר איתה ולהחרימה , מאז כולם בלי יוצא מן הכלל לא מדברות איתה . ששאלתי את בתי למה כולן, היא טענה שכל אחת עם סיפור אחר , וגם שלא מוצא חן בעיניהם שהיא התחברה גם לחברות החדשות , היא לא מתלוננת על כך וטוענת שזה לא מפריע לה שהן לא מדברות איתה ושיש לה הרבה חברות והיא לא מוכנה להיות "תקועה " רק איתן ... אבל קשה לי להאמין שזה לא אכפת לה , למרות שהיא אומרת זאת , סך הכל זוהי חברות של המון שנים ואני מאמינה שבתוך תוכה כן אכפת לה , אבל היא לא מוכנה להודות בזה כי היא גאוותנית ... הדבר מאוד מצער אותי , וחשבתי לנסות לדבר עם אחת האמהות ולנסות לגשר בניהם , בלי שהיא תדע , או הבנות ידעו . האם כדאי לי להתערב ? מה כדאי לעשות אם בכלל? תודה מראש אילנה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חרם חברתי

הוספת תגובה

• אילנה היקרה

ענת זפרני
    19/01/2009

חרם זו אלימות
    וזו אלימות קשה
    לצערי הרב, ההתייחסות עדיין לא מספיק חמורה
    אני חושבת שיש ליידע את המחנכת או היועצת - יש היום תוכניות התערבות ומניעה בית ספריות שאמורות לעזור במקרים כאלו
    הבת שלך לא מבודדת היא פשוט קיבלה החלטה לא להכנע ללחץ
    אני הייתי מעודדת אותה על כך שהיא לא נכנעת ללחץ חברתי ואפילו הייתי הופכת את זה לשיעור בחיים: ככה לא תעשני כשכולם יעשנו וכן הלאה
    בנוגע להורים
    זה תלוי -יש עם מי לדבר? את מכירה את האמהות? הנושא רגיש ויכול לעורר אנטגוניזם רב, מצד שני אם האמהות שם מוכנות לשתף איתך פעולה ויש עם מי לדבר - שווה לנסות
    אשמח להתעדכן
    המון הצלחה
    ענת זפרני

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו